2020. augusztus 5., szerdaMa Krisztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.05. Krisztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Két hét alatt 200 ezer új koronavírusos bukkant fel Dél-Afrikában

Két hét alatt 200 ezer új koronavírusos bukkant fel Dél-Afrikában

Miközben két hete még csak háromszázezer koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván Dél-Afrikában, vasárnapra a regisztrált fertőzöttek száma meghaladta a félmilliót.

– derült ki szombaton az ország egészségügyi miniszterének bejelentéséből (melyet az MTI idézett). A Zweli Mkhize által jegyzett közlemény szerint 503 290 fertőzöttet tartanak nyilván, a fertőzések egyharmadát az 5,7 milliós Johannesburgot is és a 2,4 milliós fővárost, Pretoriát is magában foglaló Gauteng tartományból jelentették.

Egy másik közlemény, amelyet Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök jegyez inkább azt emeli ki, hogy a nagy számok ellenére a halálos áldozatok száma továbbra is alacsony. A közlemény emlékeztet arra, hogy bár Dél-Afrika nemzetközi összehasonlításban az ötödik helyen áll a fertőzöttséget tekintve, csak a harminchatodik a halálozásokat nyilvántartó listán.

Az országból eddig több mint 8150, a Covid-19-betegség okozta halálesetet jelentettek, szakértők szerint azonban a valós szám ennél vélhetően magasabb; árulkodó, hogy csak a múlt héten mintegy 60 százalékkal a nőtt az olyan halálesetek száma, ahol nem a Covid-19-betegséget jelölték meg a halál okának, és a hivatalos becslések is 40 és 50 ezer közé teszik azok számát, akik az év végéig belehalhatnak a betegségbe.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra figyelmeztetett, hogy noha a járvány kezdetben lassabban terjedt Afrikában, mint más kontinensen, e terjedés gyorsulóban van, ennek egyik oka pedig az afrikai egészségügyi ellátórendszerek felkészületlensége. A kontinensen a fertőzések

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/08/02/del-afrika_koronavirus_fertozottek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

ENSZ: Észak-Korea tovább fejleszthette nukleáris fegyvereit

ENSZ: Észak-Korea tovább fejleszthette nukleáris fegyvereit

A kommunista állammal szemben elrendelt büntetőintézkedések betartásáról szóló jelentés egyes részleteit diplomáciai források erősítették meg …