2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Két év alatt az ötödik kormány is megbukott Kuvaitban

Hirdetés

Két év alatt az ötödik kormány is megbukott Kuvaitban

Misál el-Ahmad al-Dzsábir Ál Szabáh trónörökös – aki lényegében átvette az emír hivatali teendőit – tavaly nevezte ki Ahmad Navaf el-Ahmad Ál Szabáht a miniszterelnöki tisztségre, és előrehozott választásokat írt ki annak reményében, hogy véget vethet a dugába dőlt pénzügyi reformkísérletek körül kialakult vitáknak.

A feszültségek azonban nemrég ismét felszínre törtek a parlament és a tavaly októberben beiktatott kormányzat között. A képviselők egy adósságelengedési törvényt próbáltak elfogadtatni, melynek értelmében az állam átvállalná az állampolgárok adósságait, valamint két minisztert akartak volna meghallgatni állítólagos gazdasági szabálytalanságok ügyében.

A miniszterelnök lemondásában a végrehajtó és a törvényhozó hatalom között kialakult nem megfelelő viszonyra hivatkozott. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/24/kormany-lemondas-kuvait-feszultsegek-penzugyi-reformok-adossagelengedes-gazdasagi-szabalytalansagok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Helikopterbalesetben meghalt meg két louisianai rendőr

A hatóságok szerint a rendőrség helikoptere egy autópálya mellett lévő nádas mezőre zuhant. A repülési …