2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Késes támadásra készült két férfi egy németországi zsinagógában

Hirdetés

Késes támadásra készült két férfi egy németországi zsinagógában

A tájékoztatás szerint a 24 és 18 éves gyanúsítottakat két különálló rendőri akcióban már a hónap elején letartóztatta a rendőrség – adta hírül az MTI.

A délnyugat-németországi város zsinagógája elleni támadás során a páros „egy vagy több hívő megölését tervezte”, majd a támadást követően mártírhalált kívántak halni, oly módon, hogy a kiérkező rendőrség lelövi őket – áll a hatóságok közös közleményében.

A rendőrség május 3-án szembesült a zsinagóga elleni lehetséges támadás terveivel.

Hirdetés

Akkor, amikor házkutatást tartott az idősebb gyanúsított otthonában, és a helyszínen lefoglalt bizonyítékok között szerepelt a két gyanúsított áprilisban folytatott online üzenetváltása a tervezett vérengzésről.

A jelentés kitér arra is, hogy az intézkedéskor a férfi felkapott egy kést, mire az egyik rendőr tüzet nyitott rá és megsebesítette. A másik gyanúsítottat a rendőrség május 18-án vette őrizetbe, és az ő lakását is átkutatták.

A hatósági közlés szerint mindkét férfi német állampolgárságú, a fiatalabb török állampolgársággal is rendelkezik, a gyanúsítottak nevét ugyanakkor nem hozták nyilvánosságra.

A két férfit egyebek között gyilkosságra való összeesküvéssel vádolhatják.

Német politikusok korábban már figyelmeztettek a zsidó közösség elleni támadások veszélyére, és elítélték az antiszemitizmusnak az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadását, majd a gázai háború kitörését követő, világszerte tapasztalható fellángolását.

Nem volt alaptalan a félelem

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/24/nemetorszag-zsinagoga-tamadas-verengzes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kialakulóban a megegyezés, Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyen, a leköszönő Európai Bizottság elnöke várhatóan a posztján maradhat, az Európai …