2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Keserves kárhozat jár a kidörrentő kipufogóért

Hirdetés

Keserves kárhozat jár a kidörrentő kipufogóért

A sportkipufogók divatja világszerte újra és újra fellángol. Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor a rendszerváltozás idején a magyarországi utcazajhoz szervesen hozzátartozott a korabeli Ladákra szerelt Koppány kipufogók jellegzetes dörgedelmes hangja. 

A leleményes népnyelv az ilyen hangos kipufogódobokat el is keresztelte „kidörrentőnek”.

Hirdetés

A hangos kipufogók sokakat zavarnak, mások viszont azt mondják, mindenkinek a magánügye, milyen autóval jár. A hatóságok ugyanakkor eltérően viszonyulnak az ügyhöz.

Néhány éve az Egyesült Királyságban például egy új rendszer tesztelésébe kezdtek a megengedettnél hangosabb autók és motorok kiszűrése érdekében, mert annyi bejelentés érkezett a konzervatív brit állampolgároktól a hangos járművek miatt, hogy intézkedési kényszerbe kerültek. A kísérleti akcióban a kormány olyan speciális hangérzékelő berendezéseket szerzett be, amelyeket rendszámfelismerővel is elláttak a hatékony bírságolás érdekében.

A két évvel ezelőtti brit újítás ötlete most átszivárgott a tengerentúlra, ahol New Yorkban Kathy Hochul kormányzó már alá is írta azt a rendelkezést, amely szerint az amerikai világvárosban ezer dolláros, vagyis mintegy 300 ezer forintos büntetés jár a túl hangos kipufogókért.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/06/kornyezetszennyezes-zajartalom-kipufogo-birsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lemond a pártelnökségről Sebastian Kurz, teljesen kivonul a politikából

Lemond a pártelnökségről Sebastian Kurz, teljesen kivonul a politikából

Visszaadja a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöki székét Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, és elhagyja …