2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kerítés a finn–orosz határon?

Hirdetés

Kerítés a finn–orosz határon?

A vita azzal kezdődött, hogy Kai Mykkänen volt belügyminiszter, jelenleg a Kokoomus, a Nemzeti Koalíció Pártjának ellenzéki képviselője felvetette: lehet, hogy kerítést kellene építeni a finn–orosz határon.

#ICYMI – The situation on the Poland-#Belarus border has sparked a political duel in Finland, with a clear divide emerging over the idea of building a fence at the Finnish-Russian border. Pekka Vanttinen reports. * https://t.co/E4oX7nCcXC

— EURACTIV (@EURACTIV) November 21, 2021

Az ötletet ő maga is „undorítónak, de egyben elkerülhetetlennek” nevezte az Euractiv helsinki tudósítója szerint, ezért feltette a kérdést: vajon Finnország kövesse Észtország és Litvánia példáját? „Nem javaslom, csupán azt kérdezem, hogyan bánjunk a menedékkérőkkel, ha szomszédunk nem hajlandó visszavenni őket” – magyarázkodott Mykkänen.

Hirdetés

A kérdést a trumpi populizmus visszhangjával vádolta a kormány és a biztonsági szakértők egyaránt.

„A Kokoomus ezt nem gondolhatja komolyan. Hajlandó volna ennyi pénzt fektetni egy 1300 kilométer hosszú kerítésbe? Kerítés a hibrid támadás ellen?” – reagált Matias Mäkynen, a szociáldemokraták alelnöke.

Szenvedélyes érzelmeket kiváltó kérdés Finnországban

„Finnországnak meg kell akadályoznia, hogy külföldi országok a menedékkérők kihasználásával hibrid befolyással kísérletezzenek felette” – ütötte a vasat Kai Mykkänen, a Kokoomus parlamenti frakcióvezetője.

Kun <a id="hyperlink_6664b032df4c44726bd3c1b5988186c2" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/26/kerites-a-finn-orosz-hataron/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pegasusszal hallgatták le az amerikai külügy munkatársait

Pegasusszal hallgatták le az amerikai külügy munkatársait

A Magyarországon is botrány tárgyává vált Pegasus kémszoftverrel törték fel az amerikai külügyminisztérium legalább kilenc …