2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Keményen fellép Szerbia a szombati terrortámadás miatt

Hirdetés

Keményen fellép Szerbia a szombati terrortámadás miatt

Szombaton egy iszlám hitre áttért szerb férfi számszeríjjal sebesített meg egy, a belgrádi izraeli nagykövetséget őrző szerb csendőrt. A súlyosan sebesült csendőr önvédelemből lelőtte a támadót. A csendőrt kórházba szállították, állapota stabil. 

A szerb belügyminiszter azonnal közölte, hogy a támadást „a szerb állam ellen irányuló terrortámadásnak” tekintik. Hozzátette: a támadás „több, a gyanú szerint a vahhábita mozgalommal hosszú ideje kapcsolatban álló emberhez köthető”. A vahhábizmus az iszlám ultraortodox ága, amely Szaúd-Arábiában elterjedt.

Ivica Dacsics vasárnap közölte, a terrorizmus nem győzheti le Szerbiát, ezért a múlt éjszaka a rendőrség több helyszínt is átvizsgált. Mint mondta, vannak vahhábita emberek Szerbiában.

Az egy dolog, hogy megfigyeljük a tevékenységüket, de a konkrétan elkövetett bűncselekmények, egészen pontosan a Milos […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/30/szerbia-terrortamadas-biztonsagi-intezkedesek-belgrad/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden már meg is nevezte, kinek az elnökjelöltségét támogatja, Donald Trump rögtön reagált – Minden, amit Joe Biden visszalépésével kapcsolatban tudni érdemes – kövesse az Indexen!

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/kulfold/2024/07/21/amerikai-egyesult-allamok-feher-haz-elnokvalasztas-joe-biden-donald-tump-kamala-harris-demokratak/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …