2023. május 28., vasárnapMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
2023.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kemény üzenet a NATO-nak: Ukrajna tagfelvétele elhozza a III. világháborút

Hirdetés

Kemény üzenet a NATO-nak: Ukrajna tagfelvétele elhozza a III. világháborút

Robert Fico, a szlovák parlament legerősebb ellenzéki pártja, az Irány (Smer – SD) elnöke, korábbi többszörös miniszterelnök a Facebookon nyilvánosságra hozott videóbejegyzésében pénteken kifejtette: elsőként a magyar kormányfő, Orbán Viktor szólalt meg a sokatmondó „Micsoda?” szavakkal.

Fico hozzátette, hogy „ugyan Stoltenberg valamit mondott Magyarország nevében is, de erről Magyarországgal senki nem beszélt”.

A szlovák politikus megjegyezte: Szlovákiában semmiféle diskurzus nem zajlott Ukrajna NATO-tagságával összefüggésben, és erre nem is kerülhetett volna sor, hiszen a jelenlegi pozsonyi kormányzat egy parlamenti bizalmi szavazáson decemberben megbukott, ügyvezető kabinetként az alkotmány szerint nincs jogosultsága döntéshozásra lényeges külpolitikai kérdésekben sem.

„De Stoltenberg, ismerve Eduard Heger kormányfő és Zuzana Caputová államfő szolgai karakterét, nem volt rest, és azonnal Szlovákia nevében beszélt, holott erre semmiféle joga nem volt” – hangsúlyozta Robert Fico.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/04/28/haboru-ukrajna-oroszorszag-nato-orban-viktor-szlovakia-robert-fico/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Agresszív gólya tartja rettegésben egy szlovákiai falu lakóit

A természetvédők azzal magyarázzák a gólya támadásokat, hogy az állat a kocsik üvegén és karosszériáján …