2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kémeket kaphattak el a lengyel partoknál, egy stratégiai fontosságú helyen

Hirdetés

Kémeket kaphattak el a lengyel partoknál, egy stratégiai fontosságú helyen

A három férfit hajnali 2-kor találták meg, és mentették ki a lengyel tengerparti város, Gdansk közelében, miután motorcsónakjuk lerobbant, és nem tudtak visszatérni a partra. A hatóságoknak azt mondták, hogy spanyol állampolgárok, ugyanakkor csak egyikőjük tudta igazolni magát, a többieknél semmilyen irat nem volt.

Az eset azért gyanús, mert pont egy olyan területről kellett őket kimenteni, ahol egy új, cseppfolyósított gáz fogadására szolgáló terminál építését tervezik a közeljövőben. 

Hirdetés

Rafal Goeck, a lengyel Tengeri Kereső- és Mentőszolgálat (SAR) szóvivője elmondta, hogy a mentés idején nagyon rosszak voltak az időjárási körülmények, fújt a szél, és a víz csupán kétfokos volt. Szerinte természetellenes dolog ilyen körülmények között búvárkodni, és 12 éves pályafutása alatt még nem volt hasonló élményben része – írta a CBS News.

Az esetről a SAR több fotót is közzétett a Facebookon. 

Furcsa magyarázattal álltak elő a búvárok, vizsgálat indult 

A búvárok furcsa magyarázatot adtak arra, mit kerestek ott éjszaka, ugyanis

AZT ÁLLÍTOTTÁK, HOGY BOROSTYÁNKŐ UTÁN KUTATTAK a vízben. 

Az állítás azért érdekes, mert volt náluk egy víz alatti robogó is, amelynek a használata épp borostyánkő-vadászatnál nem javasolt. Annak a hajócsavarja ugyanis felkavarja a tenger alján lévő homokot, ezáltal pedig csökkenti a látótávolságot.

A búvárok azt mondták, hogy hat órán keresztül próbálták megjavítani motorcsónakjukat, ám arra nem tudtak magyarázatot adni, hogy miért vártak ilyen sokáig a segítségkéréssel. A rendőrök megállapították, hogy a férfiaknak nem volt engedélyük a hajó üzemeltetésére, és nem kaptak engedélyt a merülésre sem. Mindezek mellett a parti őrség tagjai nem találták elég gyanúsnak az esetet, és végül további kihallgatás nélkül elengedték a búvárokat, akik azóta – a CBS News információi szerint – el is hagyták Lengyelországot. 

Időközben pedig a lengyel rendőrség és nemzetbiztonság is vizsgálatot indított az ügyben.

A lengyelországi Gdansk kikötője mindössze 32 kilométerre fekszik Oroszország stratégiai fontosságú nyugati területétől, Kalinyingrádtól. Emlékezetes, hogy alig néhány hónapja történt egy szabotázs az Északi Áramlat vezetékeken, amelyeket azóta sem állítottak helyre – <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/21/lengyelorszag-gdansk-buvarok-kemkedes-cseppfolyositott-gaz-borostyanko-vadaszat-oroszoroszag-haboru/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy férfi brutálisan meggyilkolt és a konyhapadló alá temetett egy nőt és kislányát

Az 52 éves Andrew Innes azonban tagadja Bennylyn és Jellica Burke meggyilkolását. Erre hivatkozva kéri …