2021. január 22., péntekMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kelemen Hunor: még az idén megszülethet a nemzeti kisebbségekről szóló törvény

Hirdetés

Kelemen Hunor: még az idén megszülethet a nemzeti kisebbségekről szóló törvény

A politikai instabilitás az erdélyi magyarság számára is kockázatokat jelent – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kelemen Hunor, az új bukaresti kormány miniszterelnök-helyettese, aki szerint a koalíción belüli bizalmatlanságok ellenére van esély a teljes ciklusra kiterjedő kormányzásra. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerint még az idén törvényben szabályoznák a nemzeti kisebbségek jogállását.

Kelemen Hunor elmondta, miniszterelnök-helyettesként azokat a területeket fogja felügyelni, amelyeket az RMDSZ miniszterei vezetnek, illetve azokat a kisebbségekkel kapcsolatos törvényi kezdeményezéseket, kormányhatározatokat, amelyek más minisztériumokat is érintenek.

Hirdetés

A politikus rögzítette, mindenki számára kívánatos lenne a politikai stabilitás. Az ennek esélyét kétségbe vonó véleményekkel kapcsolatban megjegyezte:

Kétségtelen, Románia ahhoz szokott hozzá az elmúlt nyolc évben, hogy kormányok jönnek és mennek, a miniszterek nevét sem tudjuk megjegyezni, állandósult a politikai válság. Nyilván az elemzők ebből indulnak ki, ehhez vannak hozzászokva. A mi álláspontunk az, hogy ez a kormánykoalíció négy évet végig tud vinni. A kormányprogramba csak azt vettük bele, amiben mindannyian egyetértettünk. Kétségtelen, hogy ma a bizalom szintje nem túl magas. A múltat nem tudjuk megváltoztatni e tekintetben, de a jövőt igen.

Hozzátette, természetesen érezhető a bizalomhiány a kormányzó PNL, USR-PLUS és az RMDSZ között, de az elmúlt tíz nap tapasztalata az, hogy ezen nagyon gyorsan túllépnek, a folyamatos tárgyalások pedig erősítik a bizalmat.

<img id="kep_szerkfoto_image_36090049" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3609/36090/360900/36090049_7dc48ab6e2e36426fece563ef1ce58cc_wm.jpg" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/01/08/kelemen_hunor_meg_az_iden_megszulethet_a_nemzeti_kisebbsegekrol_szolo_torveny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden száz nap alatt százmillió embert akar beoltatni

Joe Biden száz nap alatt százmillió embert akar beoltatni

Joe Biden amerikai elnök első teljes hivatali napján, csütörtökön egy sor rendeletet írt alá a …