2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kegyelmet kaphatnak a marihuána miatt elítéltek Marylandben

Hirdetés

Kegyelmet kaphatnak a marihuána miatt elítéltek Marylandben

Több mint 175 ezren kaptak Wes Moore kormányzótól kegyelmet Marylandben marihuánával kapcsolatos ügyekben hétfőn. A demokrata párti kormányzó úgy fogalmazott, hogy

a mostani a legátfogóbb kegyelem bármely amerikai tagállamban, célja kiigazítani a kábítószer elleni küzdelemmel okozott múltbéli károkat.

Hirdetés

Moore hangsúlyozta, hogy döntése vétségek miatt elítélt „marylandi lakosok tízezreit fogja érinteni”. Egyes érintettek esetleg több vétség miatt is kegyelmet kaphatnak. Bár a kegyelem nem fogja azt eredményezni, hogy bebörtönzött személyek szabadlábra kerülhessenek, illetve azt sem, hogy múltbéli elmarasztaló ítéleteket automatikusan töröljenek az érintett személyek erkölcsi bizonyítványából, a döntés támogatói szerint az mégis segíteni fog elhárítani az akadályokat, ami a lakhatást, munkavállalást, illetve oktatási lehetőségeket illeti, tekintettel arra, hogy a korábbi elmarasztalást megalapozó tevékenység többé már nem illegális.

A rekreációs célú marihuánafogyasztás 2023. január 1. óta legális Marylandben az állam alkotmányának módosítását követően. Jelenleg 24 amerikai államban és a fővárosi kerületben megengedett a személyes fogyasztásra szánt mennyiségű kannabisz birtoklása, illetve használata.

Ez arról szól, hogy megváltoztassuk azt, hogy a kormány, illetve a társdalom tekint azokra, akiket elvágtak a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/18/egyesult-allamok-maryland-kegyelem-marihuana-kabitoszer-itelet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csaknem kétmillió forintot kell fizetnie egy újságírónak, aki Giorgia Melonin gúnyolódott

Giulia Cortese még 2021 októberben tette közzé a testszégyenítésnek minősített bejegyzést az X-en. A kiszabott …