2021. október 23., szombatMa Gyöngyi napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.23. Gyöngyi Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Katonákat vetne be a brit kormány a kiapadt benzinkutak miatt

Hirdetés

Katonákat vetne be a brit kormány a kiapadt benzinkutak miatt

Grant Shapps a töltőállomásoknál kígyózó sorok és a bezárt kutak miatt próbálta nyugtatni a briteket. A benzinkutak megrohamozásáért a Közúti Fuvarozók Szövetségét okolta. A helyzet javítása érdekében egy, a kamionsofőrök ideiglenes vízumát is magába foglaló intézkedéscsomagot helyezett kilátásba.

Üzemanyag ugyanis van bőven. Ezt maga a tárcavezető is megerősítette, miután ellenőrizte a szigetország hat finomítóját és 47 tárolóközpontját. Csak épp nincs, aki elszállítsa.

Ennek következtében a kutak 50-90 százaléka elapadt – idézte a BBC a benzinkereskedők szövetségének adatait.

Hirdetés

A kamionsofőrök hiánya nem új keletű. A közúti fuvarozókkal tartott miniszteri találkozót követő „felelőtlen tájékoztatás” váltotta ki a sorban állást – hangoztatta a miniszter.

A Közúti Fuvarozók Szövetségének vezetője ugyanis szelektíven kiszivárogtatta a tehergépkocsi-vezetők létszámhiányáról szóló adatokat az üzemanyag-szolgáltatóknak – írta a Mail on Sunday.

Válságos a helyzet

Az Egyesült Királyságban számos benzinkút ideiglenesen bezárt, a BP és az Esso pedig benzin- és gázolajhiányra figyelmeztetett – jelentette az ITV.

A BP már napokkal ezelőtt kénytelen volt néhány benzinkútját bezárni, miután nem érkezett szállítmány. A Tesco töltőállomások „elenyésző része” szintén érintett – közölte a telephelyeket üzemeltető tulajdonos ExxonMobil.

* Queues to get into @Tesco petrol station in #Ferndown this morning. Access down Spinneys Lane is currently blocked by traffic * #panicbuying #PaniceAtThePumps pic.twitter.com/lPc7otPeU0

— Dorset View (@Dorset_View) September 24, 2021

A Sainsbury’s szupermarket közleménye szerint „nagyon nagy az üzemanyag iránti kereslet”, a Morrisons „gyorsan változó helyzetről” számolt be, ezért megfeszített erővel dolgozik azon, hogy nyitva tartsa a kutakat. Az Asda 30 fontban (12,5 ezer forintban) korlátozta az üzemanyag-vásárlást.

A BP az üzemanyag-szállítások korlátozására készül – jelentette be a cég kiskereskedelemért felelős vezetője. A kormánynak sürgősen orvosolnia kellene a helyzetet, amit Hanna Hofer „rossznak, nagyon rossznak” nevezett.

Elfogyott az üzemanyag, jelzi egy tábla Rothley Leicestershire-ben

Elfogyott az üzemanyag, jelzi egy tábla Rothley Leicestershire-ben

Fotó: Carl Recine / Reuters

A sereg bevetését mérlegeli a kormány

Miután többórás, kilométeres sorok alakultak ki a benzinkutaknál, már a hadsereg segítségét mérlegelik az üzemanyag-válság elhárítására.

Boris Johnson akár a katonákat is mozgósíthatja, hogy benzint és gázolajat szállítsanak a brit kutakra – írta a Daily Mail. A válság annyira súlyos, hogy a versenytörvényeket felfüggesztették. Következésképpen Shell és a BP megoszthatják sofőreiket.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/27/nincs-uzemanyaghiany-csak-elfogyott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét Magyarországra utazhat Ferenc pápa

Ismét Magyarországra utazhat Ferenc pápa

Magyarországi látogatás is szóba jöhet a jövőben, mondta Ferenc pápa egy argentin hírügynökségnek adott interjúban. …