2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Katonai kiképzésre készül a 17 éves hercegnő, megvan rá az oka

Hirdetés

Katonai kiképzésre készül a 17 éves hercegnő, megvan rá az oka

Őfelsége Asztúria hercegnője augusztustól hároméves katonai kiképzésen vesz majd részt – tudatta a Casa Real, a spanyol királyi udvar terjedelmes sajtóközleményben.

Asztúria hercegnője, a 17 éves Leonóra a trónörökös, a katonai kiképzés pedig felkészíti őt leendő államfői és parancsnoki szerepére – erősítette meg a spanyol védelmi miniszter.

Hirdetés

„A kabinetülésen jóváhagytunk egy királyi rendeletet, amelynek célja, hogy megteremtse a feltételeit Leonóra hercegnő karrierjének” – idézte a CNN Margarita Roblest.

VI. Fülöp király két lánya közül az idősebb, a tizenhét éves Leonóra az első a trónutódlási sorban, így ő lesz a fegyveres erők legfőbb parancsnoka, ha apja lemond vagy meghal.

Leonóra katonai kiképzése három évig tart, és a zaragozai általános katonai akadémián kezdődik, majd egy évet a haditengerészetnél tölt majd el. A harmadik és egyben utolsó évét a légierő akadémiáján fejezheti be.

A hercegnő az édesapja, Fülöp nyomdokaiba lép, aki maga is katonai kiképzésben részesült, mielőtt jogi diplomát szerzett a madridi egyetemen. Akkor még trónörökösként beiratkozott a washingtoni Georgetown Egyetem nemzetközi kapcsolatok karának mesterképzésére.

Eljön az idő, amikor egy nő lesz a főparancsnok

– jelentette ki a védelmi tárca vezetője, aki maga is nő. Spanyolország az elmúlt években fokozott erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a nőket is bevonja a fegyveres erőkbe – emlékeztet Robles.

Királyi kollégium

A katonai képzés azok után kezdődik, hogy a tinédzser trónörökös befejezi tanulmányait a walesi UWC Atlantic College-ban.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/03/19/spanyolorszag-hercegno-tronorokos-katonai-kepzes-foparancsnok-allamfo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megarengésre készülnek Japánban, ezért katasztrófák esetére ételautomatákat telepítenek

A napokban beüzemelt két ételautomatát úgy tervezték, hogy maguktól felnyíljanak és – egyébiránt pénzért kínált …