2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kártalanítják az egyházi szexuális visszaélések áldozatait Franciaországban

Hirdetés

Kártalanítják az egyházi szexuális visszaélések áldozatait Franciaországban

Egy jogász által vezetett nemzeti intézmény létrehozásáról döntöttek a francia püspökök, amelynek a feladata a szexuális visszaélések áldozatainak kárpótlása lesz – jelentette be hétfőn Éric de Moulins-Beaufort reimsi érsek, a Francia Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

Október elején tették közzé azt a 2500 oldalas jelentést, amely szerint 330 ezer gyermeket zaklathattak szexuálisan a francia katolikus egyház intézményeiben. Lourdes-ban több napja tanácskozott 120 francia főpap az áldozatok kártalanításáról. A hétvégén a francia katolikus egyház nevében intézményes felelősséget vállaltak az egyházon belül fiatalok és gyerekek sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt, hétfőn pedig az áldozatok kárpótlásának módozatában is megállapodtak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/08/franciaorszag-szexualis-visszaelesek-kartalanitas/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pegasusszal hallgatták le az amerikai külügy munkatársait

Pegasusszal hallgatták le az amerikai külügy munkatársait

A Magyarországon is botrány tárgyává vált Pegasus kémszoftverrel törték fel az amerikai külügyminisztérium legalább kilenc …