2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Káoszt okozott a tanársztrájk a briteknél, azonnali törvénymódosítást vonhat maga után

Hirdetés

Káoszt okozott a tanársztrájk a briteknél, azonnali törvénymódosítást vonhat maga után

A szigetországban a miniszterek legfrissebb napirendi pontját képezi a törvények módosítása. Rishi Sunak miniszterelnök elképzelése szerint szigorításokat kellene eszközölni, amelyek egyúttal bezárnák azt a kiskaput, ami eddig megakadályozta, hogy a vezetők tudomást szerezzen róla, mely alkalmazottak vesznek részt a sztrájkban – írja a Daily Mail. Erre azért lehet szükség, hogy elfojtsák a szerdai, országos méretű zavargások megismétlődésének esélyét.

Teljes káoszt okozott

Szerdán több tízezer tanár, akik tagjai a Nemzeti Oktatási Szakszervezetnek (NEU), elhagyták iskoláikat, és csatlakoztak a sztrájkolók csapatához. Az általános sztrájkban 100 ezer köztisztviselőhöz, 70 ezer egyetemi dolgozóhoz, valamint több ezer mozdonyvezetőhöz és határőrhöz csatlakoztak. A sztrájk a szülőket is kellemetlen helyzetbe hozta, akik közül sokan bizonytalanságban maradtak, miután a szakszervezet arra bátorította a tanárokat, hogy ne közöljék előre a vezetőkkel, hogy megjelennek-e a munkahelyükön.

Ez azt eredményezte, hogy néhány iskolát kénytelenek voltak bezárni, ami amellett, hogy megzavarta az oktatás menetét, arra kényszerítette a szülőket, hogy fizetés nélküli szabadságot vegyenek ki, vagy fizessenek külön gyermekfelügyeletet.

A munkabeszüntetések szerdán a középiskolák több mint 80 százalékát érintették.

Hirdetés

A Nemzeti Oktatási Szakszervezet arra szólította fel tagjait, hogy semmiképp se jelentsék be munkahelyükön, hogy sztrájkra készülnek. A szakszervezet honlapján figyelmeztette a vezetőket: „az egyes NEU-tagok nem kötelesek közölni munkáltatójukkal, hogy melyik szakszervezet tagjai, illetve azt sem, hogy részt kívánnak-e venni a sztrájkban”.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/02/rishi-sunak-torvenymodositas-sztrajk-munkabeszuntetes-tanarok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rakétatámadások történtek egy szíriai tartományban

A tájékoztatás szerint a légvédelem több rakétát megsemmisített. A damaszkuszi vezetéshez közelálló Sám FM rádióállomás …