2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Káoszba sodorhatják III. Károly koronázását az állandó családi botrányok

Hirdetés

Káoszba sodorhatják III. Károly koronázását az állandó családi botrányok

A Buckingham-palota múlt hétvégén hozta nyilvánosságra a III. Károly király koronázása alkalmából rendezendő háromnapos ünnepség részleteit. A ceremóniát május 6-án, szombaton tartják a westminsteri apátságban, amely több mint 900 éve az angol–brit uralkodók hagyományos koronázási helyszíne. Az udvar már jelezte, hogy III. Károly koronázási ceremóniája rövidebb, külsőségeiben szerényebb lesz, és sokkal kevesebb meghívott vendég előtt tartják.

Másnap nagyszabású koncertet tartanak a London nyugati határán található windsori kastélyban, ahol világsztárok is fellépnek, az előadók névsora azonban még nem ismert.

Emellett az Egyesült Királyság egész területén utcabálokat rendeznek. Május 8-án, hétfőn pedig országszerte rendkívüli munkaszüneti napot tartanak, amelyet Rishi Sunak brit miniszterelnök már tavaly novemberben bejelentett.

Az előkészületeket azonban több kínos ügy is beárnyékolja a királyi családon belül. András yorki herceg tavaly februárban peren kívül egyezett meg Virginia Giuffre-ral, aki azt állította, hogy még 17 éves korában mutatták be őt a hercegnek, aki aztán három helyszínen is szexuálisan bántalmazta őt. Brit sajtóértesülések szerint a yorki herceg 3 millió fontot fizetett Giuffre-nak a peren kívüli megállapodás keretében.

Hirdetés

Újra téma lett András herceg zaklatási botránya

András most felbontaná ezt az egyezséget, folyamatosan tárgyal a jogi képviselőivel, és bocsánatkérést vár Giuffre-tól. András abban reménykedhet, ha neki adnak igazat, az szabad utat biztosítana számára ahhoz, hogy 

visszatérhessen a botrány miatt elveszített királyi feladataihoz, és akár az elvett címeit is visszakaphatná.

András 2022 januárjában kényszerült arra, hogy visszaadja királyi és katonai címeit II. Erzsébet királynőnek, valamint az „ő királyi fensége” megszólítás sem illeti már meg őt. Virginia Giuffre korábban azt állította, hogy Jeffrey Epstein amerikai milliárdos baráti köre mutatta be őt Andrásnak. A nő azt mondta az üzletemberről, hogy egy teljes hálózatot üzemeltetett, fiatal lányokat kényszerített szexre, és így került intim kapcsolatba a yorki herceg is Virginia Giuffre-ral. Epsteint 2019 júliusában letartóztatták kiskorúak kárára elkövetett emberkereskedelem vádjával, majd egy hónappal később öngyilkos lett a börtönben.

A yorki herceg az újabb per elindítását Ghislaine Maxwell legutóbbi megszólalására alapozza. A börtönben lévő nő – aki Jeffrey Epstein szeretője volt – nemrég a CBS-nek adott egy exkluzív interjút, melyben azt mondta, hogy a herceg elleni vádak alaptalanok, és sosem mutatta be Andrást Virginia Giuffre-nak.

Csak kényszerből ment bele az egyezségbe?

András herceg […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/24/koronazas-ceremonia-iii.-karoly-brit-kiraly-kinos-ugyek-andras-harry-meghan-markle/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az amerikaiak robbantották fel az Északi Áramlat gázvezetékeket?

Az amerikaiak robbantották fel az Északi Áramlat gázvezetékeket?

Az amerikai haditengerészet búvárai a Baltops hadgyakorlat leple alatt tavaly júniusban robbanószerkezeteket helyeztek el az …