2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Káosz, cinizmus, képmutatás – Amerika és a bevándorlási válság

Hirdetés

Káosz, cinizmus, képmutatás – Amerika és a bevándorlási válság

Martha’s Vineyard, Washington, New York, Chicago

Az Atlanti-óceáni Martha’s Vineyardnak mindössze 1700 állandó lakosa van, de a turistaparadicsomban nyáron akár kétszázezren is megfordulnak. Nem csoda. Gyönyörű tengerpart, hatalmas zöld terület, hangulatos kis utcák, éttermek, kávézók. Itt volt háza Jacqueline Kennedynek, később Barack Obamának, a médiamogul Oprah Winfrey-nek, Larry David forgatókönyvírónak, a Seinfeld sorozat alkotójának. Itt nyaralt évente elnöksége idején Bill Clinton és felesége, Hillary. A kis sziget demokratapárti lakói osztották a nagyok világnézetét a sokszínűségért, az egyenlőségért, emberi jogokért folytatott harcban. Egységesen elítélték a trumpi kirekesztést, a rasszista bevándorláspolitikát, menedéket kívántak nyújtani minden bevándorlónak. Nem véletlen, hogy rendezett kertjeikben ilyen táblákat lehetett látni, akár három nyelven, angolul, spanyolul, arabul is: „Nem számít, hogy honnan jöttél, örülünk, hogy a szomszédunk leszel.”

Álmuk akár teljesülhetett is, hiszen szeptember 15-én két repülő szállt le Martha’s Vineyardra, fedélzetükön ötven venezuelai menekülttel. A gépet a republikánus floridai kormányzó, Ron DeSantis küldte azzal az üzenettel, hogy ne csak a határállamok – Texas, Arizona, Florida – viseljék az illegális bevándorlás hatalmas terheit, osztozzanak ebben az északi államok is. Különös tekintettel azokra, amelyek elméletben minden bevándorlónak menedéket adnának. DeSantis követte a texasi és arizonai kormányzó forgatókönyvét, akik már nyár óta szállítják a bevándorlókat a demokratapárti fellegvárakba, Washingtonba (7400 bevándorlót), New Yorkba (9000-et), Chicagóba (600-at). Nemrégiben Kamala Harris washingtoni háza előtt állt meg egy migránsbusz, miután az alelnök kijelentette, hogy a déli határ biztonságos, válság nincs. Miközben a hivatalos statisztikák szerint 2022-ben eddig 1,9 millió ember lépte át a déli határt, ennek csak közel a felét utasították ki.

A liberális nagyvárosoknak meg kellett tanulniuk, hogy a bevándorlóknak lakást, élelmet, egészségügyi ellátást kell biztosítani egészen addig, amíg közel egyéves menedékkérelmi eljárásuk le nem zárul.

Hirdetés

Nem véletlen, hogy New York polgármestere a szövetségi kormány segítségét kérte, Washington polgármestere közegészségügyi szükségállapotot jelentett be, Chicago a Nemzeti Gárdát hívta segítségül.

Az ideológiai háború és retorikai összecsapás azonban a Martha’s Vineyard-akció után tört ki. A demokraták cinikus politikai manővernek, szadisztikus hazugságnak, embertelennek, szégyenteljesnek nevezték a republikánus kormányzó akcióját. Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom emberrablásért bűnügyi eljárást kezdeményezne a texasi, arizonai és floridai kormányzó ellen. De ezt akár kiterjeszthetné Joe Bidenre is, hiszen a kormány is szállított országon belül bevándorlókat, különös tekintettel a felnőtt nélkül maradt gyermekekre.

A konzervatívok szerint viszont világossá vált a liberálisok képmutatása, akiknek a bevándorlók problémái csak elméletben fontosak, addig, amíg kényelmes életüket nem zavarják meg. Szlogenekben szomszédok akarnak lenni a bevándorlókkal, de ha a valóságban is felbukkannak az ajtajuk előtt, akkor pánikba esnek.

A gazdag Martha’s Vineyard mindössze egy napig tartotta ott a venezuelai menekülteket, akkor is az episzkopális egyház segítségével. Egyetlen milliomos sem ajánlotta fel támogatását. A nyári szezonnak már vége volt, a szállodák, Airbnb-szobák többsége üresen állt. A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/23/kaosz-cinizmus-kepmutatas—amerikai-bevandorlasi-valsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Közúti balesetben halt meg egy vajdasági kézilabdázó

Pénteken halálos közúti balesetet szenvedett Marija Pavlović, 1988-as születésű, temerini kézilabdázó. A Vajdasági Kézilabda Szövetség …