2021. június 16., szerdaMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.16. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kamaszok firkálhatták össze a sepsiszentgyörgyi szobrot

Hirdetés

Kamaszok firkálhatták össze a sepsiszentgyörgyi szobrot

Négy tinédzsert gyanúsítanak a szombati sepsiszentgyörgyi rongálással. Magyar zászlót és „Trianon 1920” feliratot festettek Mihai Viteazul szobrának talapzatára − írja a Székelyhon.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint négy 16-17 éves felelős a rongálásért. Ketten festették fel a feliratot a talapzatra, több márványlapot eltávolítottak, miközben ketten őrt álltak, hogy ne érjék őket tetten. A rongálás ügyében még folyik a vizsgálat.

A vandalizmusról szombat délután értesítették a rendőrséget. A bejelentést Dan Tanasă, a szélsőjobboldali Szövetség a Románok Egységéért (AUR) parlamenti képviselője tette.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/07/sepsiszentgyorgy-rongalas-trianon-mihai-viteazul-szobor-szekelyfold-dan-tanas-vandalizmus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Aggódik az Egyesült Államok a melegellenes magyar törvény miatt

Mély aggodalmának adott hangot az Egyesült Államok a parlament által ma elfogadott törvény LMBTQI+ ellenes részei …