2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kalóztámadás Jemennél, eltűnt egy jacht

Hirdetés

Kalóztámadás Jemennél, eltűnt egy jacht

Dmitrij Csugujevszkij az amerikai AP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a panamai zászló alatt hajózó, 30 Minutes nevű, 19 méter hosszú jacht április 19-én tűnt el a jemeni határ közelében a szaúdi Faraszán sziget térségében, ahol az iráni támogatást élvező jemeni húszi lázadók korábban már több hasonló támadást végrehajtottak.

Csugujevszkij szerint a Dzsibutiba induló jachton nem volt automatizált helyzetjelző berendezés, amely egyébként szabvány a veszélyes vagy forgalmas vízi útvonalakon közlekedő hajóknál.

Az Európai Unió Atalanta elnevezésű kalózellenes tengeri művelete, a Bahreinben állomásozó amerikai ötödik flotta, valamint a brit hadsereg közel-keleti tengeri szállítmányozást felügyelő részlege is vizsgálatot indított az ügyben.

A címlapi kép illusztráció!

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230424-kaloztamadas-jemen-jacht-eltunes.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Európai Unió szerint Észak-Korea rakétakilövése a nemzetközi békét veszélyezteti

Az Európai Unió szerint Észak-Korea rakétakilövése a nemzetközi békét veszélyezteti

Az Európai Unió külügyi szolgálata arra reagált, hogy május 31-én hajnalban Észak-Korea megkísérelt pályára állítani …