2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kaiser Ferenc: Oroszországot egy diktátor vezeti, így nincs kizárva az atomfegyver bevetése sem

Hirdetés

Kaiser Ferenc: Oroszországot egy diktátor vezeti, így nincs kizárva az atomfegyver bevetése sem

Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense úgy látja, hogy a mozgósítandó mintegy háromszázezer orosz tartalékos jelenlegi állapotában szinte semmire nem használható. Frissítő kiképzésre lesz szükségük, főleg a sorkatonai szolgálatukat régebben teljesítőknek – írja az Infostart.

„Ehhez hely kell, fegyverzet meg képzett tisztek, tiszthelyettesek, akik ezt megadják nekik” – hívta fel a figyelmet a docens, aki hozzátette:

A harkivi régióban lényegében összeomlott egy szakaszon az orosz front, így lesznek olyanok, akiket mondjuk akár csak két-három napos vagy egy-két hetes kiképzést követően fognak bevetni az arcvonalban.

Arra a felvetésre, hogy a kiképzést végzők nem a fronton vannak-e, azt felelte, hogy kilencszázezer fős az orosz haderő, így jelentős mennyiségű tiszt van máshol is, nem csak az ukrajnai háborúban. Ezeket a most behívottakat leginkább és a leggyorsabban gyalogsági állományba lehet elhelyezni, és lövészekké kiképezni, amire égető szüksége van az orosz hadseregnek, mert – mint arra Kaiser Ferenc is felhívta a figyelmet – gyalogság nélkül nem lehet támadást indítani.

Hirdetés

Kétmillió főre becsülik a tartalékosok számát, ami a docens szerint azért több lehet, mivel sorállománya is van az oroszoknak. A 144 milliós országban szerinte a férfiak negyede alkalmas sorkatonának, ennyi fegyvere viszont nincs Oroszországnak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/21/orosz-ukran-konfliktus-haboru-oroszorszag-ukrajna-atomfegyver/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kivégezték a texasi gyilkost, aki 1 dollárért késelt halálra egy többgyerekes édesapát

John Henry Ramirez 2004-ben 29 késszúrással megölt egy bolti eladót egy 1,25 dollár értékű rablás …