2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / „K-pop-vízum” bevezetésével gyógyítaná meg turizmusát Dél-Korea

Hirdetés

„K-pop-vízum” bevezetésével gyógyítaná meg turizmusát Dél-Korea

Dél-Korea új vízum bevezetésével emelné a koronavírus-járvány előtti szintre turizmusát: a pénzügyminisztérium bejelentése szerint „K-Culture Training Vízumot” biztosítanának azoknak a K-popért megőrülő külföldieknek, akik képzésen sajátítanák el a műfaj rejtelmeit – írja a CNN.

A portál figyelmeztet ugyanakkor, hogy az érdeklődők még nem jelentkezhetnek meghallgatásra valamelyik tehetségkutató ügynökséghez, mivel a további részletek várhatóan csak az év későbbi szakaszában válnak ismertté.

Így aztán az sem biztos, hogy az ilyen ügynökségekhez való jelentkezés vagy a tőlük való visszahívás egyáltalán előfeltétele lesz a vízumnak. 

Hirdetés

Mint írják, a koreai kultúra iránti érdeklődés megugrása sok külföldi rajongót késztetett arra, hogy Dél-Koreába utazzon. Többen koreaiul is tanulni kezdtek, a legelvetemültebbek pedig még zarándoklatra is vállalkoztak, hogy felkeressék a K-pop-videóklipek és a koreai drámák forgatási helyszíneit.

Szöul mindent megtesz annak érdekében, hogy kultúrája népszerűségét turisztikai vonzerőként használja fel. Ennek érdekében igyekszik megkönnyíteni az országba való belépést a világ valamennyi állampolgára, de különösen a Délkelet-Ázsiából érkezők számára. A kulturális minisztérium adatai szerint tavaly a Thaiföldről és a Fülöp-szigetekről érkező utazók a vízumkötelezettség ellenére is a Dél-Koreába látogatók több mint ötödét tették ki.

Töretlen a koreai hullám terjeszkedése

A dél-koreai kulturális export 1990-es évek óta tartó növekedése – amelyet koreai hullámnak neveznek – az elmúlt évtizedben robbanásszerűen megugrott. Az olyan sikercsapatok, mint a BTS és a Blackpink a nemzetközi zenei listák élére kerültek, a koreai drámasorozatok pedig egyre népszerűbbek a streamingplatformokon.

A kulturális minisztérium szerint a K-pop már most is a leggyakoribb ok az országba való látogatásra, különösen a délkelet-ázsiai, európai és amerikai rajongók körében.

Hogy az országot még vonzóbbá tegyék, a koreai hírességeket rengetegszer szerepeltetik az utazási reklámokban. A „Nyerd meg az életed” című sorozat Emmy-díjas színésze, I Dzsongdzse lett például az ország tiszteletbeli turisztikai nagykövete, míg a Korean Air nemzeti légitársaság a SuperM fiúbandával működött együtt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/19/del-korea-k-pop-k-culture-training-visa-koreografia-tanc-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre nagyobb a nyomás Joe Bidenen, de vajon visszalép-e végül?

Joe Biden az elmúlt napokban állítólag egyre nyitottabbá vált arra, hogy meghallgassa azokat az érveket, …