2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Jövőre már útlevél sem kell a világ egyik legnagyobb repterén

Hirdetés

Jövőre már útlevél sem kell a világ egyik legnagyobb repterén

„Szingapúr lesz az első országok egyike, amely bevezeti az automatizált, útlevél nélküli azonosítást” – idézte a CNN a kommunikációs minisztert. Josephine Teo a forradalmi változást a parlament ülésén jelentette be, amelyen az ország bevándorlási törvényének több módosítását is elfogadták.

A biometrikus technológiát és az arcfelismerő szoftvert a bevándorlási ellenőrző pontok automatizált sávjainál részben már most is alkalmazzák a Changi repülőtéren.

A belengetett újítások azonban „csökkentik annak szükségességét, hogy az utasoknak többször be kelljen mutatniuk úti okmányaikat a csatlakozási pontokon, ami lehetővé teszi a zökkenőmentesebb és kényelmesebb adminisztrációt” – hangoztatta Teo.

Hirdetés

A biometriával egy „egységes hitelesítési tokent” hoznak létre. Ez megszünteti a úti okmányok, például a beszállókártyák és az útlevelek használatának szükségességét a többi között a poggyász feladásánál, a belépési ellenőrzésnél és a beszállásnál egyaránt.

Az útlevélre azonban továbbra is szükség lesz számos olyan ország esetében, ahol nem alkalmazzák az útlevélmentes beléptetést – közölte a kommunikációs miniszter.

Ezek közé tartozik tehát Magyarország is, dacára annak, hogy a magyar útlevél az egyik legelőnyösebb a világon.

Hatékony, mégis biztonságos rendszer

A nemzetközi összehasonlításban gyakran a világ legjobb és egyben az egyik legforgalmasabb repülőterének tartott szingapúri Changi több mint száz légitársaságot szolgál ki, amelyek a világ csaknem ugyanannyi országának és térségének négyszáz városába repülnek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/09/23/szingapur-repuloter-changi-biometrikus-azonositas-utlevel-digitalis-technologia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …