2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Jóváhagyta az új közmédiatörvényt a szlovák törvényhozás

Hirdetés

Jóváhagyta az új közmédiatörvényt a szlovák törvényhozás

A szlovák parlament liberális ellenzéke által bírált törvényt a hárompárti szlovák kormánykoalíció 78 képviselőjének szavazatával hagyta jóvá a 150 fős pozsonyi törvényhozás. Az ellenzéki pártok képviselői nem vettek részt a voksoláson − írja az MTI. 

Az új jogszabályt, amelybe végül a kormány által áprilisban jóváhagyott változathoz képest számos módosítás is belekerült, a kulturális tárca terjesztette elő. A törvényt a szaktárca részint azzal indokolta, hogy ki kell vonni a politika hatása alól az intézményvezető megválasztásának folyamatát, részben pedig azzal, hogy a változtatások ugyan nem választják szét a korábban összevont köztelevíziót és a rádiót, de nagyobb lehetőséget adnak a független fejlődésükre.

A törvényt bíráló ellenzéki pártok ellenben azt állították, hogy a törvénnyel a kormány „megszűnteti a közmédia szabadságát”.

Hirdetés

A szlovák közmédia, a Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) jelenlegi formáját és megnevezését 2011-ben, Iveta Radicová kormánya idején hozták létre a Szlovák Rádió (SR) és a Szlovák Televízió (STV) összevonásával. Az RTVS élére később a legnagyobb szlovák kereskedelmi televízió egyik korábbi vezetőjét nevezték ki, s számos vitatott változtatásra is sor került, amelyek összefüggéseiben az intézményt nem egy bírálat érte, egyebek mellett híradása kiegyensúlyozottságát megkérdőjelezve.

A most […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/06/21/szlovakia-torveny-kozmedia-altakaitasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre nagyobb a nyomás Joe Bidenen, de vajon visszalép-e végül?

Joe Biden az elmúlt napokban állítólag egyre nyitottabbá vált arra, hogy meghallgassa azokat az érveket, …