2021. október 23., szombatMa Gyöngyi napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.23. Gyöngyi Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Johnson békülne az átvert Macronnal

Hirdetés

Johnson békülne az átvert Macronnal

Boris Johnson brit miniszterelnök a Franciaország és az Egyesült Királyság közötti együttműködés helyreállítását javasolta pénteken Emmanuel Macron francia államfőnek – közölte a francia elnöki hivatal nyomán az MTI, miután a két ország vezetője telefonon tárgyalt tengeralattjáró-botrányként elhíresült ügyről.

Az Elysée-palota tájékoztatása szerint a London által kezdeményezett egyeztetés alkalmával a brit kormányfő „kifejezte szándékát a Franciaország és az Egyesült Királyság közötti együttműködés helyreállítására” a közös érdekeknek és értékeknek megfelelően. Itt az éghajlatváltozás, az Indiai-csendes-óceáni térség, valamint a terrorizmus elleni küzdelmet említették.

Az elnök azt válaszolta, hogy várja a javaslatokat

 – fogalmaz a közlemény. Az egyeztetés előtt két nappal beszélt telefonon egymással a francia elnök és amerikai kollégája, Joe Biden is, amelynek eredményeképpen enyhült a feszültség Párizs és Washington között, s Emmanuel Macron úgy döntött, Franciaország washingtoni nagykövete a jövő héten ismét elfoglalja állomáshelyét.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/24/boris-johnson-emmanuel-macron-tengeralattjaro-ugy-bekules/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét Magyarországra utazhat Ferenc pápa

Ismét Magyarországra utazhat Ferenc pápa

Magyarországi látogatás is szóba jöhet a jövőben, mondta Ferenc pápa egy argentin hírügynökségnek adott interjúban. …