2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / John F. Kennedy megszállottja volt a gyilkosa, könyvben tálaltak ki Lee Harvey Oswaldról

Hirdetés

John F. Kennedy megszállottja volt a gyilkosa, könyvben tálaltak ki Lee Harvey Oswaldról

1963. november 22-én sötét időszak köszöntött az Egyesült Államokra, mivel aznap gyilkolták meg John F. Kennedy elnököt Dallasban. A merénylet elkövetésével Lee Harvey Oswaldot gyanúsították, akit sikerült is elfogniuk a tragédiát követő órákban, azonban két nappal Kennedy halála után Oswaldot is meggyilkolták. A férfi egykori barátja, Paul Gregory november közepén egy könyvet adott ki The Oswalds: An Untold Account of Marina and Lee címmel, amelyben többek között arról számolt be, hogy Oswaldnak kisebbségi komplexusa volt, erőszakosan viselkedett, illetve titokzatos természete volt.

Ahogy azt Gregory kifejti a kötetben, bár először megdöbbent, amikor meglátta a hírekben, hogy letartóztatták Oswaldot, egy órán belül megvilágosodott. 

Másnap reggel, amikor a titkosszolgálat kihallgatott, azt mondtam nekik: »Meg vagyok győződve arról, hogy ő tette«

írta Gregory, aki egykor a Houstoni Egyetem professzora volt, illetve Stanfordban kutatóként is tevékenykedett.

Hirdetés

Megszállott rajongók voltak

Ahogy azt Gregory kifejtette, azt követően ismerte meg Oswaldot, hogy a férfi állásinterjúra ment az apja, Peter Gregory szibériai származású olajmérnök irodájába. Fordítóként szeretett volna dolgozni, mivel folyékonyan beszélt oroszul, azonban sosem kapott munkát. 1962 nyarán töltötte együtt a legtöbb időt Oswalddal és feleségével, Marinával, ekkor még mindhárman a 20-as éveiket taposták. A férfi visszaemlékezése szerint Oswaldék lakására látogatva egyből szemet szúrt neki, hogy az otthonukban nincs se rádió, se tévé vagy ventilátor. A Time magazin egyik számát ugyanakkor nagy becsben tartották. Az újság – amelynek címlapján John F. Kennedy volt látható, akit akkoriban az év emberének választottak – mindig a dohányzóasztalon pihent, ugyanúgy, ugyanott.

A magazin minden alkalommal ugyanabban a pozícióban volt az asztalon a látogatásaim alkalmával 

– fejtette ki Gregory.

Hozzátette, Oswald felesége, Marina – aki általában mindig visszahúzódó volt – gyakran beszélt John F. Kennedyről, illetve nejéről, Jackie Kennedyről. Elmondása szerint sokkal többet tudott a párról, mint gondolta. Mindez azért volt érdekes, mivel Marina Oroszországból érkezett az Egyesült Államokba. Gregory megjegyezte, elképzelni sem tudta, hogy Oswald, aki egy újságot tartogatott otthon, a címlapján John F. Kennedyvel, képes lenne később megölni az elnököt.

Lee Harvey Oswald

Lee […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/25/john-f-kennedy-amerikai-elnok-merenylet-lee-harvey-oswald/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kormányalakítás idejének meghosszabbítását kérte Izraelben Benjámín Netanjáhú

A kormányalakítás idejének meghosszabbítását kérte Izraelben Benjámín Netanjáhú

A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet nemrég arról számolt be, hogy szombat éjfélkor …