2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Jogilag semmi sem történt, politikailag szégyenpadra került Magyarország

Hirdetés

Jogilag semmi sem történt, politikailag szégyenpadra került Magyarország

Vannak olyan vélemények, amelyek szerint ugyan már a 7-es cikkely szerinti eljárás nyomán keletkezett ez a mostani jelentés is, de semmiféle hatással nem lesz a magyar uniós pénzek sorsára. Viszont Kende Tamás nemzetközi jogász, a terület szakértője óv az elhamarkodott kijelentésektől. Úgy véli, hogy az politikailag mindenképpen fontos, hogy az Európai Parlament miként vélekedik arról, hogy az Európai Unió alapvető értékei hogyan érvényesülnek. Ha az Európai Parlament elmarasztalja Magyarországot, mert úgy véli, Magyarországon megsértik az unió alapvető értékeit, akkor annak bizony komoly politikai jelentősége van.

Korábban a magyar állam is ezen az állásponton volt, nem véletlen, hogy 2014-ben és 2018-ban maga a kormányfő személyesen állt ki az Európai Parlament elé, és védte azt az álláspontot, hogy Magyarország igenis jogállam és demokrácia.

Hirdetés

A mostani plenáris ülésen azonban ennek az ellenkezőjét állapították meg a képviselők, amikor 433 igen, 123 nem és 28 tartózkodás mellett elfogadták. A szavazás végeredményét rögzítő táblát Twitteren tették közzé.

????The report by @GDelbosCorfield declaring #Hungary an “electoral autocracy” has been adopted with a large majority.

Press release to follow. pic.twitter.com/xYPc5uXaFi

— LIBE Committee Press (@EP_Justice) September 15, 2022

Az ELTE Nemzetközi Jogi tanszékének docense túlságosan általánosító megfogalmazásnak tartja, amikor valaki azt mondja, hogy ennek a most megszavazott jelentésnek semmi köze nincs a Magyarországnak szánt uniós pénzekhez. Kende Tamás utalt arra, hogy hazánk esetében három területen van vita az unióval, és akár akarjuk, akár nem, ezek kötődnek egymáshoz. Ez a három terület pedig a következő:

  • a jogállamiság ügyében folyó vizsgálat a 7-es cikkely alapján,
  • a […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/15/europai-parlament-szavazas-jelentes-magyarorszag-jogallamisag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

12 nap után egy folyóban találtak meg egy eltűnt gyereket Japánban

A kislány szeptember 23-án tűnt el. Egy meleg, átlagos szeptemberi napon, nem sokkal dél előtt …