2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Joe Bident vádolja a Kabulban felrobbantott amerikai tengerészgyalogos anyja

Hirdetés

Joe Bident vádolja a Kabulban felrobbantott amerikai tengerészgyalogos anyja

A múlt héten Kabulban öngyilkos merénylő által felrobbantott egyik amerikai tengerészgyalogos édesanyja szerint Joe Biden elnök választói miatt halt meg a fia – számolt be a Yahoo News.

Kathy McCollum, a húszéves Rylee McCollum anyja azt nyilatkozta a konzervatív Sirius XM Patriot rádiónak, hogy az afgán fővárosban 12 másik katonatársával együtt életét vesztő fia Joe Biden és az őt támogató választók áldozata.

Hajnali négykor két tengerészgyalogos csengetett be hozzám azzal, hogy meghalt a fiam. A felesége az első gyermekükkel terhes. Azt üzenem az összes demokratának, akik akár a választásokat elcsalva, akár törvényesen szavaztak erre a szerencsétlen agyhalottra, hogy épp most ölték meg a fiamat… Joe Biden, ez az elmebajjal sújtott barom valószínűleg azt sem tudja, hogy jelenleg éppen ő a Fehér Ház ura. Valószínűleg azt gondolja, hogy ő még mindig szenátor. 

– mondta a gyászoló anya Andrew Wilkow konzervatív rádióriporter The Wilkow Majority című műsorában. A Rylee McCollum özvegyének és még meg nem született fiának gyűjtött adományok összege már vasárnap este meghaladta a félmillió dollárt. Joe Biden egyébként elutazott az amerikai légierő delaware-i, Doverben fekvő támaszpontjára 11 olyan amerikai katona holttestét fogadni, akik a kabuli merényletben haltak meg.

Hirdetés

A kabuli repülőtérre hétfő reggel több rakétát is kilőttek az afgán főváros egyik északi negyedéből. Az amerikai rakétavédelmi rendszer elfogta őket, de a Szalim Karvan negyedre repeszek hullottak. Sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés, a környéken fegyverzajt is lehetett hallani a rakétatámadás után. A CNN amerikai hírtelevízió amerikai kormányzati tisztviselőkre hivatkozva arról számolt be, hogy legalább öt rakétát lőttek ki a légikikötőre. A közösségi médiában egy rakétatalálat miatt lángra kapott autó képei kezdtek terjedni hétfőn, de ennek eredetiségét hírügynökségek egyelőre nem tudták megerősíteni.

Két szélsőséges és félő, hogy hat gyerek is meghalt

Az amerikai hadsereg Középső Parancsnoksága közölte, hogy vasárnapi dróncsapásban likvidálták az Iszlám Állam két emberét, amint éppen az egyikük által végrehajtandó öngyilkos merénylet helyszínére hajtottak, de az incidensnek civil áldozatai is vannak. Bill Urban százados, a Középső Parancsnokság szóvivője hétfő hajnalban közölte: az amerikai tisztségviselők tudnak azokról a jelentésekről, amelyek szerint polgári áldozatai vannak egy rakétatámadásnak, és vizsgálják ezeket. Az szerinti amerikai dróncsapás megakadályozott egy támadást a kabuli repülőtér ellen, de „nagyon szomorú volna”, ha ez ártatlan életeket is kioltott – fűzte hozzá Bill Urban. 

Egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselő az AP hírügynökség szerint arról számolt be, hogy a drónról egy olyan gépjárművet vett célba az amerikai haderő, ami két épület között állt, és csomagtartójába éppen robbanószert raktak be emberek. Az első robbanást a rakéta becsapódása okozta, a másodikat pedig valószínűleg a csomagtartó tartalma, és ennek hatására az egyik épület is megrongálódott, illetve civilek is áldozatul eshettek. A CNN amerikai hírtévé később azt jelentette egy szemtanú közlésére hivatkozva, hogy egy család kilenc tagja halt meg a háznál, köztük hat gyerek.

A vasárnapi amerikai dróncsapás a második volt azóta, hogy az Iszlám Állam–Horászán Tartomány nevű terrorszervezet több mint száz emberéletet – közöttük tizenhárom amerikai katonáét – követelő öngyilkos merényletet követett el csütörtökön a kabuli repülőtérnél.

Törökország lassan kiteheti a „megtelt” táblát

Heiko Maas német külügyminiszter az afgán válsággal sújtott régióban tett négynapos munkalátogatása vasárnapi első állomásán Ankarában kollégájával, a török diplomácia vezetőjével, Mevlüt Çavuşoğluval tárgyalt. 

Törökországnak kulcsszerepe van az afgán válságban, jelenleg a kabuli reptér körüli kálváriában érintett menekülthullám kezelésében. Nekünk, nyugatiaknak is fontos érdekünk Afganisztán és a környező országok stabilizálása 

– mondta a politikus, aki humanitárius és gazdasági segítséget is ígért, valamint felhívta a figyelmet az egységes, nemzetközi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/30/afganisztan-tengereszgyalogos-merenylet-menekultvalsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A tömeges kitoloncolások miatt lemondott az Egyesült Államok haiti különleges megbízottja

A tömeges kitoloncolások miatt lemondott az Egyesült Államok haiti különleges megbízottja

Lemondott az Egyesült Államok haiti különmegbízottja, éles hangvételű felmondólevelében bírálva a washingtoni vezetést, amiért haiti …