2021. június 16., szerdaMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.16. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Joe Biden meghívta az ukrán elnököt, elég sok mondanivalójuk lehet egymásnak

Hirdetés

Joe Biden meghívta az ukrán elnököt, elég sok mondanivalójuk lehet egymásnak

Joe Biden amerikai elnök hétfőn telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és meghívta őt nyárra, egy személyes találkozóra az Egyesült Államokba – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója.

Sullivan közölte, hogy Biden támogatásáról biztosította Zelenszkijt. Lehetőségük volt hosszasan beszélni az Egyesült Államok és Ukrajna kapcsolatának minden kérdéséről, az amerikai elnök pedig leszögezte: Washington határozottan ki fog állni Ukrajna szuverenitása, területi integritása és törekvései mellett. 

Joe Biden június közepén, Svájcban találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, így a telefonos egyeztetésnek Zelenszkijjel üzenetértéke van a Kreml felé. Vélhetően Biden is többet fog tudni mondani ukrán hivatali kollégájának arról, mire számíthatnak az Oroszországgal kapcsolatos kérdésekben a jövőben. A Kreml korábban olyan üzenetet közvetített a nyilvánosság felé, hogy nem vár túl nagy előrelépést az orosz-amerikai kapcsolatokban az államfői megbeszélésen.

Hirdetés

Ami azt illeti, Bidennek és Zelenszkijnek van is miről beszélnie, az amerikaik ugyanis nemrég indítottak el a

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/07/joe-biden-volodimir-zelenszkij-usa-ukrajna-feher-haz-latogatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Aggódik az Egyesült Államok a melegellenes magyar törvény miatt

Mély aggodalmának adott hangot az Egyesült Államok a parlament által ma elfogadott törvény LMBTQI+ ellenes részei …