2021. június 16., szerdaMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.16. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Joe Biden kiszámítható kapcsolatra törekszik Oroszországgal

Hirdetés

Joe Biden kiszámítható kapcsolatra törekszik Oroszországgal

Az Egyesült Államok ismét itt van, elkötelezettsége a NATO mellett sziklaszilárd, és a világ demokráciái újból vállvetve szállnak szembe a jövőjüket érintő legkeményebb kihívásokkal – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Washington nem törekszik konfrontációra Oroszországgal.

Az amerikai elnök szerda este érkezett Nagy-Britanniába, csütörtökön kétoldalú megbeszélést tart Boris Johnson brit miniszterelnökkel, péntektől pedig a hét vezető ipari hatalom csoportjának (G7) háromnapos csúcstalálkozóján vesz részt, amelyet a délnyugat-angliai Cornwall megye Carbis Bay nevű kisvárosában tartanak. A hetek csoportjába tartozik az Egyesült Államok és a szervezet soros elnöki tisztségét betöltő Nagy-Britannia mellett Kanada, Japán, Németország, Franciaország és Olaszország.

Joe Biden jövő héten találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.  Az amerikai elnök kiemelte: Washington nem konfrontációra, hanem stabil, kiszámítható kapcsolatrendszerre törekszik Oroszországgal. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy tudatni fogja az orosz államfővel: következményekkel jár, ha valaki megsérti a demokratikus országok szuverenitását.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/10/joe-biden-g7-nato-carbis-bay-oroszorszag-putyin-boris-johnson-koronavirus-vakcina/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Aggódik az Egyesült Államok a melegellenes magyar törvény miatt

Mély aggodalmának adott hangot az Egyesült Államok a parlament által ma elfogadott törvény LMBTQI+ ellenes részei …