2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Joe Biden és Vlagyimir Putyin is beszédet mond hamarosan

Hirdetés

Joe Biden és Vlagyimir Putyin is beszédet mond hamarosan

Az amerikai elnök hétfőn érkezett Európába, és elsőként – nagy meglepetésre – az ukrán fővárosban tett látogatást (előzőleg a Fehér Ház csak arról számolt be, hogy Biden Lengyelországba megy).

Ukrajnát elhagyva, hétfőn késő este Varsóba érkezett az Egyesült Államok elnöke. Joe Biden kedden Andrzej Duda lengyel elnökkel, valamint a NATO keleti szárnyához tartozó országok vezetőivel találkozik.

A The Guardian szerint az elnök a háború közelgő egyéves évfordulója alkalmából arról beszél, hogy az Egyesült Államok az utóbbi egy évben mi mindennel támogatta Ukrajnát, és várhatóan ígéretet tesz arra, hogy a jövőben is kiállnak mellettük, valamint a NATO keleti szárnya mellett.

ezt bizonyítandó, további 500 millió dolláros, Ukrajnának szánt katonai segélyt, valamint újabb oroszellenes szankciókat hagyhatnak jóvá ezen a héten.

Hirdetés

A The Guardian moszkvai tudósítója úgy véli, Joe Biden látogatása egyértelműen azt üzeni az oroszoknak, hogy hiába számítanak a Nyugat kifáradására, továbbra sem hagynak fel Ukrajna támogatásával. Ezenkívül nem véletlen az sem, hogy az amerikai elnök mostanra időzítette a saját beszédét, ugyanis Vlagyimir Putyinnak is lesz egy beszéde kedden. 

Putyin több mint egyórás beszédet mond 

Már másfél hete kiderült, hogy az orosz elnök február 21-én a moszkvai Gostiny Dvor üzletházban az orosz törvényhozókhoz intéz beszédet (ezt az eseményt minden évben megtartják Oroszországban, bár a tavaly elmaradt). A hivatalos tájékoztatás szerint az idei felszólalásban elsősorban az ukrajnai hadműveletekről, valamint különféle gazdasági és társadalmi kérdésekről ejt szót.

A TASZSZ hírügynökség szerint Dmitrij Peszkov közölte, hogy a beszéd hozza hivatalosan egy óra lesz,  de ez  valójában csak egy formalitás ennél az eseménynél,

és „könnyen elképzelhető”, hogy Putyin ennél hosszabban fog most beszélni.

A TASZSZ szerint 2021-ben például 1 óra 19 perc hosszú volt a bszéd, 2018-ban pedig 1 óra 55 percen át tartott. 

A beszédet körülbelül 1000 ember hallgathatja meg élőben, köztük az orosz törvényhozás tagjai és a kormányzat magas rangú tisztviselői. A korábbiakhoz képest most rendkívüli jelleggel a „különleges hadművelet” néhány résztvevője is jelen lesz. A sajtó képviselői közül csak a „barátságos” országokból érkező tudósítókat engedik be, a többieknek a tévén keresztül kell majd követniük a beszédet.

Az elemzők arra számítanak, hogy Putyin elmondja, mit sikerült eddig elérni az ukrajnai „különleges hadműveletben”, és azt is ismerteti, milyen hadicélokat tűznek ki a következő egy évre. A beszéd mellett a moszkvai Luzsnyiki Stadionban is lesz egy nagyobb gyűlés és koncert kedden (

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/21/haboru-oroszorszag-ukrajna-joe-biden-vlagyimir-putyin-beszed/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …