2022. december 1., csütörtökMa Elza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2022.12.01. Elza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Jens Stoltenberg: Növeljük az Ukrajnának szállított légvédelmi eszközök mennyiségét

Hirdetés

Jens Stoltenberg: Növeljük az Ukrajnának szállított légvédelmi eszközök mennyiségét

Mint arról beszámoltunk, kedd este rakéta csapódott be Lengyelország területére, az ukrán határ közelében lévő Przewodównál. Ennek következtében két ember meghalt, és a támadás után több ország kormánya (köztük Magyarországé is) rendkívüli védelmi ülést hívott össze. Az esetről és annak következményeiről Tálas Pétert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének vezetőjét kérdeztük.

Az ügyben éjjel is zajlottak a fejlemények, Lengyelország összehívta a NATO-t a történtek miatt –de végül nem a négyes cikkely miatt (amely azt mondja ki, hogy a tagállamok tanácskozni fognak egymással, valahányszor bármelyikük véleménye szerint egy adott ország területi épségét, politikai függetlenségét vagy biztonságát veszély fenyegeti).  Mindeközben több vezető politikus is fontos kijelentéseket tett, és kiderült, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta okozhatta a tragédiát.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/16/lengyelorszagi-raketaincidens-orosz-ukran-haboru-jens-stoltenberg-nato/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új uniós szabványt javasoltak a műanyaghulladék csökkentésére

Új uniós szabványt javasoltak a műanyaghulladék csökkentésére

A 2050-re megvalósítandó klímasemlegesség érdekében előterjesztett új jogszabályok szerint az uniós tagállamok kötelesek lesznek az …