2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Jemeni lázadók rakétákkal és drónokkal röpítették levegőbe a hadsereg légitámaszpontját

Hirdetés

Jemeni lázadók rakétákkal és drónokkal röpítették levegőbe a hadsereg légitámaszpontját

Legkevesebb 30 katona meghalt és sokan megsebesültek vasárnap Jemen déli részén, amikor rakéta- és dróntámadás érte a hadsereg légitámaszpontját – közölték katonai forrásból.

A beszámolók szerint a rakéták akkor csapódtak be az Áden kikötővárostól 70 kilométernyire északra fekvő el-Anád légibázis gyakorlóterén, miközben a katonák reggeli gyakorlatukat végezték. Ráadásul nemcsak rakéták, hanem robbanószerrel megrakott drónok is becsapódtak a támaszpont területén.

A támadást a síita húszi lázadók számlájára írják. A húszik ugyanis régóta szemben állnak a jemeni kormány oldalán harcoló, szaúdi vezetésű nemzetközi koalícióval, amely 2015-ben avatkozott be a jemeni polgárháborúba. A felkelők rendszeresen indítanak támadásokat a hadsereg állásai és szaúdi célpontok ellen azóta, hogy 2014 szeptemberében elfoglalták a jemeni fővárost, Szanaát.A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/29/jemen-tamaszpont-tamadas-huszi-felkelok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ukrán külügyminiszter szerint az Egyesült Államoknak kötelessége országát egymilliárddal támogatnia

Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba tárgyalásokat kezdett az Amerikai Egyesült Államok vezetőivel, mert szeretné feltornázni …