2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / „Jelentse fel szomszédját, ha 19 foknál melegebbre fűti a lakását!”

Hirdetés

„Jelentse fel szomszédját, ha 19 foknál melegebbre fűti a lakását!”

„Szomszédja 19 Celsius-foknál melegebbre fűti lakását? Jelentse nekünk!” – áll a plakáton egy telefonszám felett, amely vélhetően a svájci szövetségi energiahivatalhoz tartozik. A plakát bal felső sarkában a Svájci Államszövetség címere kelti a hitelesség látszatát. A plakátokat számos nyilvános helyen, így például buszmegállókban függesztették ki.

A megtévesztő kampány kétszáz svájci frankot (85 ezer forintot) ígér azoknak, akik veszik a bátorságot, és névtelenül feljelentik szomszédjukat a hatóságnál.

Hirdetés

Emiatt az energiahivatal internetes oldalán figyelmezteti a fogyasztókat, hogy ne dőljenek be a hamis kampánynak.

A szövetségi rendőrség közölte: a svájci címer visszaélésszerű használatáról és egyéb szabálysértésekről kaptak bejelentést. Az ügyben még folyik a nyomozás.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/15/energia-veszelyhelyzet-megteveszto-kampany-feljelentes-szomszedok-plakatok-visszaeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kivégezték a texasi gyilkost, aki 1 dollárért késelt halálra egy többgyerekes édesapát

John Henry Ramirez 2004-ben 29 késszúrással megölt egy bolti eladót egy 1,25 dollár értékű rablás …