2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Jelentősen csökkent az brazíliai esőerdő irtásának mértéke

Jelentősen csökkent az brazíliai esőerdő irtásának mértéke

A brazil űrkutatási hivatal (INPE) műholdfelvételei alapján az év első hét hónapjában az erdőirtás mértéke 42,5 százalékkal csökkent a tavalyi azonos időszakhoz képest – adta hírül az MTI.

Míg tavaly 3988 négyzetkilométernyi fás területet taroltak le január és június között, idén 2649 négyzetkilométernyi erdőt vágtak ki ugyanebben az időszakban. Júliusban ötszáz négyzetkilométernyi erdőt irtottak ki az országban.

Az erdőirtás júniusi és júliusi markáns csökkenésének jelentőségét mutatja, hogy a fakivágások mutatói gyakran megugranak a nyári hónapokban, amikor az időjárás szárazabbra fordul.

Az erdőirtás idei, folyamatosan csökkenő tendenciái a januárban hivatalba lépett Luíz Inácio Lula da Silva államfő környezetvédelmi politikáját igazolhatják az Amazonas menti országok vezetőinek jövő heti, brazíliai csúcstalálkozóján, amelyen Lula az esőerdők védelméről tárgyal […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/03/brazilia-esoerdo-favagas-erdoirtas-amazonas-termeszetvedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ukrán csapás történhetett Oroszország legfontosabb hídjánál

Ukrán csapás történhetett Oroszország legfontosabb hídjánál

A közösségi médiában jelent meg egy eddig meg nem erősített fotó, amely állítólag a híd …