2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Jelenlegi partneivel indul a választásokon Orbán Viktor régi szövetségese

Hirdetés

Jelenlegi partneivel indul a választásokon Orbán Viktor régi szövetségese

Kaczynski a Jog és Igazságosság (PiS) listavezető jelöltjeit mutatta be a sajtókonferencián. Kiemelte, hogy pártja egyfelől Lengyelország gyors, a gazdag nyugat-európai államok színvonalát megközelítő gazdasági fejlődésére törekszik, másfelől társadalmilag igazságos rendszert akar építeni − közölte az MTI. 

A sajtóértekezleten bemutatott listavezető képviselőjelöltekként a választásokon a jelenlegi kormányfrakciót alkotó két kisebb tömörülés − a Szuverén Lengyelország (Suwerenna Polska, SP) és a Republikánus Párt (Partia Republikanska, PR) − politikusai is indulnak. Köztük van Zbigniew Ziobro igazságügyi miniszter, az SP elnöke.

Emellett szerepel a lista elején álló jelöltek között Pawel Kukiz volt elnökjelölt, rockzenész. Az általa vezetett jobboldali kispárt most ellenzékben van a szejmben, de a szavazásokon gyakran a PiS javaslatait támogatja.

Lengyelországban négyévente választják újra az alsóház (szejm) 460 képviselőjét, valamint a felsőház 100 szenátorát. A legutóbbi, 2019-es választásokon az alsóházban a PiS-frakció szerzett többséget. A szenátusban a liberális és baloldali ellenzék van túlsúlyban.

Hirdetés

A pártok támogatottságát vizsgáló lengyelországi közvélemény-kutatások általában egymástól jelentősen eltérő eredményekre jutnak. A PiS-nek az utóbbi napokban közzétett […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/31/lengyelorszag-jog-es-igazsagossag-jaroslaw-kaczynski-valasztasok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …