2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Javult az illegális bevándorlás helyzete az amerikai–mexikói határon

Hirdetés

Javult az illegális bevándorlás helyzete az amerikai–mexikói határon

Az amerikai határőrség ügynökei januárban naponta átlagosan mintegy négyezer migránst tartóztattak fel – közölte a héten három amerikai tisztviselő a Reuters brit hírügynökséggel. Ez a karácsony előtti héten mért napi 7400-as átlaghoz képest csökkenést jelent  tette hozzá az egyik nyilatkozó.

A jelenlegi ütemben a határon történő letartóztatások száma 2021 februárja óta a legalacsonyabb lehet, a hónap hátralévő részére azonban nincs becslés.

Új humanitárius beutazási programot indított el a Biden-kormány

A 2024-ben újraválasztásra pályázni szándékozó demokrata Biden a hónap elején kiterjesztette a koronavírus elleni küzdelemmel kapcsolatos korlátozásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy az amerikai–mexikói határon elfogott migránsokat gyorsan visszatoloncolják Mexikóba.

A korlátozásokat korábban a mexikóiakra, egyes közép-amerikaiakra és venezuelaiakra alkalmazták, majd kiterjesztették a kubaiakra, a haitiakra és a nicaraguaiakra, miután Mexikó beleegyezett abba, hogy befogadja ezeket az állampolgárokat.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/21/egyesult-allamok-mexiko-illegalis-bevandorlas-migrans/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Helikopterbalesetben meghalt meg két louisianai rendőr

A hatóságok szerint a rendőrség helikoptere egy autópálya mellett lévő nádas mezőre zuhant. A repülési …