2021. augusztus 4., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Javul az idő Németországban, 175 ember halt meg eddig az áradások miatt

Hirdetés

Javul az idő Németországban, 175 ember halt meg eddig az áradások miatt

Százhatvanötre emelkedett a németországi áradások halálos áldozatainak száma, sokakat továbbra is eltűntként tartanak nyilván − adta hírül az MTI. A helyzet ugyanakkor javulni kezdett az árvizek sújtotta területeken, köztük Passauban, és az időjárás-előrejelzés is bizakodásra ad okot.

Rajna-vidék–Pfalz tartományt sújtotta leginkább a természeti katasztrófa, ott 117-re nőtt a halálos áldozatok száma és 749-en sérültek meg, míg Észak-Rajna–Vesztfáliában a legfrissebb adatok szerint 47-en vesztették életüket, míg Bajorországban egy ember halt meg a hétvégi áradásokban.

Armin Schuster, a polgárvédelmi hivatal vezetője védelmébe vette a német katasztrófavédelmi rendszert, amely a bírálatok kereszttüzébe került az elmúlt napok eseményei miatt. A figyelmeztető rendszer viszonylag jól vizsgázott − mondta a hivatal vezetője, aki szerint az a legfőbb gond, hogy sokszor még fél órával előtte is képtelenség megmondani, hogy hol mekkora mennyiségű csapadék várható.

A német meteorológiai szolgálat szerint hétfőn mindössze elszórt záporokra lehet számítani az ország északi részén, és a délebbre fekvő területeken is többnyire kedvező időjárás várható. Csak a Dunától délre fordulhatnak elő hevesebb esőzéssel járó zivatarok.

Hirdetés

Horst Seehofer német belügyminiszter a nap folyamán felkeresi a katasztrófa sújtotta térségeket, hogy ellenőrizze a helyszínen zajló munkákat. A polgári és katasztrófavédelmi szervezet 2500 segítője van bevetésben az érintett tartományokban. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/07/19/termeszeti-katasztrofa-nemetorszag-idojaras-aradas-arviz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Volosko, a horvát Adria rejtett drágaköve

Volosko, a horvát Adria rejtett drágaköve

Rijeka (Fiume) után – az Isztriai-félsziget felé autózva – az E61-es gyorsforgalmi útról kell lekanyarodni az E751-esre …