2021. május 16., vasárnapMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Járvány Indiában: óriási küzdelem és dráma

Hirdetés

Járvány Indiában: óriási küzdelem és dráma

Indiában már hetek óta exponenciálisan nő az új fertőzöttek száma, és ezzel együtt egyre több ember szorul intenzív kórházi kezelésre, valamint egyre többen halnak meg a járványban. A halottakat már a krematóriumok sem győzik elégetni, ezért néhány helyen az utcákon építettek máglyákat. 

A legnagyobb járványgócok a nagyvárosokban vannak, ahol már korlátozásokat is bevezettek ugyan, de így sem sikerült visszaszorítani a vírust. Emiatt az ingázók közül sokan úgy döntöttek, hogy inkább elhagyják a várost és vele együtt a munkahelyüket is azért, hogy megóvják az egészségüket. 

Az országban kialakult tragikus helyzetet még az is súlyosbítja, hogy már koronavírusteszthez is alig lehet hozzájutni, és a teszteredmények is nagyon lassan készülnek el. 

Ha van annyi szerencséd, hogy hozzájutsz egyhez, akkor is egy hétig tart, hogy meglegyen az eredménye. És amíg meg nem érkezik, addig a kórházba sem tudnak beutalni, még akkor sem, ha súlyos tüneteid vannak

Hirdetés

– vázolta a helyzetet az egyik helyi egyetem tanára. 

Mindeközben oltóanyagból is nagy a hiány Indiában. Noha az ország a legnagyobb vakcinagyártó hatalom a világon, közel 1,4 milliárd főnyi lakosságuk még így is csak nagyon lassan jut hozzá az oltóanyaghoz.

A híresztelések szerint emiatt az AstraZeneca vakcináját helyben gyártó Indiai Szérum Intézet (SII) már azt <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/05/01/igy-all-most-a-jarvany-indiaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szombat éjféltől nincs kijárási tilalom Ausztriában

Szombat éjféltől nincs kijárási tilalom Ausztriában

Szombat éjféltől Ausztriában feloldják a november óta érvényben lévő éjszakai kijárási korlátozást – jelentette be …