2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Járatai több mint kétharmadát törölte a Belavia belarusz légitársaság

Hirdetés

Járatai több mint kétharmadát törölte a Belavia belarusz légitársaság

A Belavia belarusz légitársaság kénytelen volt törölni járatainak kétharmadát a Ryanair-incidenssel kapcsolatban elrendelt külföldi korlátozások nyomán – közölte a vállalat szerdán a Facebook-oldalán.

Az eredetileg harminc célállomásból jelenleg csak kilenc maradt elérhető a légitársaság számára, amely hatalmas pénzügyi veszteségekről számolt be.

Hirdetés

A Belavia egyebek között kénytelen volt törölni az Európai Unióba, az Egyesült Királyságba, Moldovába, Szerbiába, valamint a Lengyelország és Litvánia közé ékelődött kalinyingrádi orosz exklávéba irányuló légi járatokat. Minszkből továbbra is elérhetőek Oroszország, Örményország, Grúzia, Azerbajdzsán, Törökország, Izrael, az Egyesült Arab Emírségek, Kazahsztán és Üzbegisztán.

Az SZB. Belarusz Szevodnya (Szovjet Belorusszija – Belarusz ma) című, az elnöki hivatal által alapított napilap keddi jelentése szerint Alekszandr Lukasenko belarusz államfő és orosz hivatali partnere, Vlagyimir Putyin utasítást adtak a két ország közlekedési minisztériumának arra, hogy mielőbb jelöljenek ki újabb úti célokat Oroszország területén, ahová a Belavia járatokat indíthat. A két vezető egyben megvitatta a Krím félszigetre indítható légijáratok lehetőségét is Ukrajna légterének megkerülésével.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/02/belavia-belarusz-legitarsasag-jarattorles-ryanair-alekszandr-lukasenko/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Huszonöt áldozata van a kínai gázrobbanásnak

Huszonöt áldozata van a kínai gázrobbanásnak

Huszonötre nőtt a közép-kínai Hupej tartomány Sijen városában történt gázrobbanás halálos áldozatainak száma − adta hírül az …