2021. június 19., szombatMa Gyárfás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.06.19. Gyárfás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Japánban az ajándék értéke a tisztelet mértéke

Hirdetés

Japánban az ajándék értéke a tisztelet mértéke

Műalkotásként kezelik, 100 napig dédelgetik sárgadinnyéiket a jūbari gazdák, hogy aztán a legmagasabb piaci áron értékesítsék őket – írja a Dining Guide. A gyümölcsök pezsgőjeként is definiált Jūbari King kétféle kantalup dinnye keresztezéséből született hibrid. A piacon húszféle, picit eltérő változata létezik. Küllemre mind szabályosan gömbölyű. Héjának hálós mintája az ókori japán porcelánvázákat idézi, lédús húsa puha, narancssárga, íze mézédes, fűszeres, kevés ananászos utóízzel.

Az idei rekordáron elkelt dinnyéket egy helyi bébiételgyártó vásárolta fel. A dinnyéket lefagyasztják, tíz egyenlő részre osztják, amelyeket a szerencsések között sorsolnak ki.

„Fel akarjuk vidítani az embereket a járvány után” – indokolta a szerencsejátékot a cég elnöke.

Hirdetés

A pair of melons has just been sold for €20,260 in Japan — and the market for pricey fruit is only growing. https://t.co/0vxievp5ZV

— DW News (@dwnews) May 30, 2021

Az idei ár jóval magasabb a tavalyinál, amikor darabonként „alig” 300 ezer forintnak megfelelő jent fizettek a ritka ínyencségért. Tavaly ugyanis a pazarló költekezést a járvány és a gazdasági válság idején sokan helytelenítették. Viszont az idei licit messze elmarad a 2019-es csúcstól, amikor 14 millió forintba került két sárgadinnye.

A kiváltságosok ajándékozása

A piaci ár biztató előjel a gyümölcstermesztők számára egy olyan országban, ahol a közeli barátok vagy üzleti partnerek megajándékozása a mély tisztelet jele.

„Amikor fiatal lány voltam, apámat az év különböző szakában meglátogatták az üzletemberek és tisztviselők, és mindig hoztak ajándékot” – emlékszik vissza Hamada Maja, a Kobe Egyetem irodalomtanára.

„Néha egy üveg nagyon finom whiskyt hoztak, de leginkább a gyümölcsnek örültem” – meséli Hamada, akinek apja egy gyógyszeripari vállalat magas beosztású vezetője volt.

„Akkor hoztak cseresznyét, amikor az elsők már beértek. Mások egy kosár almával vagy egy gondosan csomagolt és díszdobozba bugyolált dinnyével kedveskedtek” – <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/08/japanban-az-ajandek-erteke-a-tisztelet-merteke/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Halálos mérget árul vakcinaként a maffia

Halálos mérget árul vakcinaként a maffia

A bűnszervezetek által biztosított uzsorakölcsönök, akárcsak egy polip csápjai, valósággal fojtogatják az olasz gazdaságot, aki …