2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Izrael közölte: órákon belül indul a nagy offenzíva Gázában

Hirdetés

Izrael közölte: órákon belül indul a nagy offenzíva Gázában

Cikkünk frissül…

Mint mondta, a légierő számos csapást végrehajtott az utóbbi órákban, és péntek este a szárazföldi haderő is „kiterjeszti” műveleteit a Gázai övezetben. 

Hagari a The Times of Israel szerint azt mondta, hogy a légierő földalatti célpontok ellen hajtott végre „nagyon jelentős” csapásokat. Állítása szerint Gázavárost és az övezet északi felét továbbra is bombázni fogják, és sokadszorra is arra szólította fel a palesztinokat, hogy meneküljenek az övezet déli részére.

Azért cselekszünk, hogy megvédjük Izrael államának nemzetbiztonsági érdekeit

Hirdetés

– szögezte le. 

Vélhetően már a szárazföldi műveleteket készítették elő már a péntek késő délutáni légicsapások is, amelyek miatt megszűnt a távkommunikációs kapcsolat Gázában. Erről ebben a cikkben írtunk bővebben. 

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök még szerdán beszélt arról, hogy az addigi műveletek még csak a Hamász elleni háború kezdetét jelentették, és hogy hamarosan sor kerül a támadásra. Az izraeli hadsereg azóta két korlátozott célú rajtaütést már végrehajtott az utóbbi napokban a határ mentén azért, hogy előkészítsék a Gáza elleni inváziót. 

Ezért késett eddig? 

Előzőleg írtunk arról, hogy a Gáza elleni invázió megkezdési már csak idő kérdése. Izrael már két hete beharangozta azt, hogy bármikor megkezdődhet a támadás. Úgy tudni, hogy a folyamatot az Egyesült Államok igyekezett késleltetni, méghozzá azért, hogy több idő maradjon

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/27/izrael-gazai-ovezet-invazio-hamasz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …