2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Izrael eltávolította Greta Thunberget az iskolai tantervből

Hirdetés

Izrael eltávolította Greta Thunberget az iskolai tantervből

Mint arról korábban beszámoltunk, Greta Thunberg egy közösségi médiás posztban nyilvánult meg az izraeliek és palesztinok közti konfliktussal kapcsolatban. Az aktivista a posztban azt írta, hogy a Palesztinával és Gázával szemben tanúsított szolidaritás jegyében sztrájkolnak, valamint hogy a világnak fel kell szólalnia az azonnali tűzszünet érdekében. 

A bejegyzésre az izraeli külügyminisztérium is reagált, ők azt üzenték, hogy a Hamász mészárlásainak áldozatai akár a svéd klímaaktivista barátai is lehettek volna, és hogy erről is beszéljen.

Greta Thunberg posztjára az izraeli oktatási minisztérium is reagált, mégpedig azzal, hogy eltávolították az aktivistát az iskolai tantervből – írja a The Jerusalem Post.

Hirdetés

Ez az álláspontja kizárja őt abból, hogy oktatási és erkölcsi példaképként szolgáljon, és többé nem alkalmas arra, hogy az izraeli diákok számára inspiráló és oktató szerepet töltsön be

– közölte a minisztérium.

Elhatárolódtak a klímaaktivisták

Greta Thunberget a hétvégén több száz izraeli klímaaktivista is bírálta a posztja miatt. Több mint 100 aláírás szerepelt az aktivistának küldött nyílt levélben, és többen közvetlenül is válaszoltak neki az X-en.

A környezetvédelmi vezetők a levélben azt írták, hogy „mélyen megbántották, megdöbbentették és csalódottak a Gázával kapcsolatos tweetjei és posztjai miatt”.

Greta egyoldalú és következetlen álláspontot képvisel, teljesen figyelmen kívül hagyva az izraeli polgárok által […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/23/izrael-greta-thunberg-oktatasi-miniszterium-iskolai-tanterv-konfliktus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …