2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Izrael a túszok élete árán is folytatja a háborút

Hirdetés

Izrael a túszok élete árán is folytatja a háborút

Joe Biden amerikai elnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök telefonbeszélgetést folytatott a hétvégén, amelyben a Fehér Ház szerint a humanitárius segélyek Gázába történő szállításának növeléséről és egy esetleges rafahi katonai művelet terveiről tárgyaltak.

Izrael semmilyen körülmények között nem fog beleegyezni a háború befejezésébe egy olyan megállapodás részeként, amely az elraboltjaink szabadon bocsátásáról szól

– mondta egy izraeli tisztviselő szombat reggel az ABC Newsnak.

Hirdetés

„A hadsereg be fog vonulni Rafahba, és megsemmisíti az ott megmaradt Hamász-zászlóaljakat – függetlenül attól, hogy lesz-e ideiglenes tűzszünet a túszaink szabadon bocsátásáért, vagy sem.”

Amerika fokozta a diplomáciai nyomást

Az Egyesült Államok az elmúlt hetekben fokozta a diplomáciai nyomást Katarra, hogy utasítsa ki a Hamász vezetőit az országból – mondta a csatornának egy, az ügyet ismerő tisztviselő.

Ez a fejlemény akkor következett be, amikor Katar és más közvetítők azért küzdöttek, hogy hatékony tárgyalásokat folytassanak a tűzszüneti megállapodásról. Többször kifejezték bizalmukat, hogy a terrorszervezet elfogad bizonyos feltételeket, amelyeket a Hamász vezetői később elutasítottak. 

Antony Blinken amerikai külügyminiszter az október 7-i támadásokat követő napokban hangsúlyozta, hogy a Közel-Keleten nem folytatódhat a Hamásszal a „szokásos ügymenet”.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/04/izrael-gazai-ovezet-izrael-hamasz-beketargyalasok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új ópiumtermelő nagyhatalom született, és a világ semmit sem tehet

Hatalomátvételüket követően a tálibok ismét betiltották a máktermesztést az addig a világpiac fő exportőrének számító …