2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Itt van Irán háborús bejelentése

Hirdetés

Itt van Irán háborús bejelentése

“A térség ma olyan, mint egy puskaporos hordó. Szeretném figyelmeztetni az Egyesült Államokat és az izraeli bábkormányt, hogy ha haladéktalanul nem vetnek véget a Gázában elkövetett emberiesség elleni bűncselekményeknek és népirtásnak, minden lehetséges, és a térség ellenőrizhetetlenné válik” – mondta az iráni külügyek irányítója Naledi Pandor dél-afrikai külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján Teheránban.

Hoszein Amirabdollahián figyelmeztetett, hogya konfliktus, a népirtás, a gázai és ciszjordániai lakosok elleni mészárlás és kényszerkitelepítés folytatásában minden számítási hibának súlyos következményei lehetnek a térségre és az agresszor országok érdekeire nézve.

Az IRNA hivatalos iráni hírügynökség azt jelentette, hogy az orosz, török, örmény, azeri és iráni külügyminiszter a Jereván és Baku közötti békéről fog tárgyalni az iráni fővárosban.

Örményország és Azerbajdzsán között igen feszült a viszony, amióta a múlt hónapban Azerbajdzsán villámhadműveletben térdre kényszerítette a többségében örmények lakta azeri beékelődést, Hegyi-Karabahot.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20231022-iran-washington-usa-figyelmeztetes-izrael-haboru.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …