2021. május 16., vasárnapMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Itt az időpont, hogy mikorra jöhet a koronavírus elleni tabletta

Hirdetés

Itt az időpont, hogy mikorra jöhet a koronavírus elleni tabletta

A megfertőződés után szájon át bevehető koronavírus-gyógyszer akár az év végéig is forgalomba is kerülhet – közölte Albert Bourla, az amerikai Pfizer gyógyszercég vezérigazgatója a CNBC-vel, amit a Forbes szúrt ki. A cikk szerint a készítmény a vírus különböző mutánsai ellen is hatásos lehet. 

A gyógyszert már az Egyesült Államokban és Belgiumban is önkénteseken tesztelik, és az eddigi eredmények reménykeltőek.

Hirdetés

A Pfizer-vezér szerint a gyógyszer piacra kerülése áttörés lenne, hiszen úgy látják, a vírus újabb variánsai ellen is működhet a készítményük. 

A történet érdekessége, hogy nem egy, hanem két gyógyszert is fejlesztenek a vírus ellen, az egyik ilyen a tabletta, a másik viszont csak intravénásan adagolható, ehhez viszont valószínűleg kórházba kell kerülni, ezért inkább a tabletta fejlesztésére helyezik a hangsúlyt. A pirula egyébként a klinikai tesztek első fázisában van, és bár hátravan még néhány lépcső, Borula szerint a kedvező eredmények tükrében akár már év végére végezhetnek a tesztekkel. 

A gyógyszer a vírus sejten belüli szaporodását gátolja meg – ezt proteázgátlónak nevezik tudományosan –, és a Pfizer-vezér szavai szerint hasonló készítményeket sikeresen használtak már a HIV-vírus vagy a Hepatitis C ellen is. 

Izrael már tesztel

A The Times of Israel alapján

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/28/pfizer-koronavirus-elleni-tabletta/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szombat éjféltől nincs kijárási tilalom Ausztriában

Szombat éjféltől nincs kijárási tilalom Ausztriában

Szombat éjféltől Ausztriában feloldják a november óta érvényben lévő éjszakai kijárási korlátozást – jelentette be …