2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Itt a bejelentés, Szputnyik V vakcinát is gyárthatnak majd Magyarországon

Hirdetés

Itt a bejelentés, Szputnyik V vakcinát is gyárthatnak majd Magyarországon

Ha nem vettünk volna orosz oltóanyagot, akkor ma egymillióval kevesebb ember lenne beoltva Magyarországon – kezdte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt a csütörtök délutáni Facebook-videóját, amelyben bejelentést tett arról, hogy megvan az elvi megállapodás, az épülő magyarországi Nemzeti Oltóanyagyárban orosz Szputnyik V vakcinát is gyárthatnak majd. A magyar tárcavezető Szentpéterváron Denisz Manturov orosz kereskedelmi miniszterrel tárgyalt erről.

Szijjártó Péter elmondta, stratégia együttműködési tárgyalások kezdődtek a Nemzeti Oltóanyag Központ az orosz vakcinagyártásért felelős közvetlen beruházási alap, az RFPI között. 

A debreceni Nemzeti Oltóanyaggyár 2022 végére működőképes lesz, most elvi megállapodás született arról, hogy  az orosz fél a Szputnyik V vagy a többi orosz oltóanyag gyártását is lehetővé teszi. Ha a stratégiai tárgyalások lezárulnak, a technológia kérdések  következnek, a vége az, hogy a Nemzeti Oltóanyaggyárban orosz licensz alapján is gyárthassanak vakcinát.

Hirdetés

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/03/szijjarto-peter-oroszprszag-vakcina/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiadványban magyarázzák az ukránoknak, hogy mit tegyenek egy teljes orosz invázió esetén

Kiadványban magyarázzák az ukránoknak, hogy mit tegyenek egy teljes orosz invázió esetén

Mi a teendő lőtámadás esetén, mi kerüljön bele a mentőládába, mit tartalmazzon a házipatika – ilyen …