2021. február 24., szerdaMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ítéletidő Texasban, összeomlott az energiaellátás

Hirdetés

Ítéletidő Texasban, összeomlott az energiaellátás

Rekordhideget hozott az Egyesült Államok középső és déli részein átsöprő, rendkívüli erős havazással járó hidegfront. Milliók maradtak áram nélkül, leginkább Texast érintette az egyes helyeken -18 fokos fagy alatti hőmérsékletet hozó zord időjárás, ahogy mintegy négymillió háztartásban és üzlethelyiségben szünetel az áramszolgáltatás. 

A szokatlan hideg miatt Texasban túlterhelődött az elektromos hálózat, ezért egyes részeit időszakosan lekapcsolták, hogy ne boruljon sötétségbe az egész szövetségi állam. 

Hirdetés

A helyzet súlyosságát jól szemlélteti, hogy Texasban és hat másik államban szükségállapotot hirdetettek. Ráadásul az elektromos hálózatot üzemeltető texasi vállalat szerint az áramkimaradások addig tartanak, amíg a hideg. Enyhülésre pedig nem számítanak a jövő hétig. 

Nem az elektronok fagytak bele a kábelekbe, hanem az energiatermelő létesítmények mondtak csődöt a hideg hatására.

a szén- és atomerőművek bemondták az unalmast, Texas energiatermelésében második helyen álló

szélerőművek turbináinak lapátjai pedig egyszerűen megfagytak.

A CNN szerint az energiaforrásokkal bővelkedő, az Egyesült Államok legnagyobb energiatermelő államában a legtöbb létesítményt nem készítették fel a most tapasztalt hidegre, az energiacégek egy centet sem fektettek az erőművek téliesítésébe.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/17/iteletido-texasban-milliok-maradtak-aram-es-futes-nelkul/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Főleg oroszok, beloruszok és ukránok kérnek menedékjogot Lengyelországban

Főleg oroszok, beloruszok és ukránok kérnek menedékjogot Lengyelországban

Felére csökkent a menedékkérők száma Lengyelországban, a legtöbben Oroszországból, Belorussziából és Ukrajnából érkeznek − írja a …