2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Iszlamisták akadályozzák a szíriai felkelők területeire tartó segélyek célba érését

Hirdetés

Iszlamisták akadályozzák a szíriai felkelők területeire tartó segélyek célba érését

A szíriai kormány a héten jelentette be, hogy kész segélyt juttatni az országnak arra a részeire is, amelyeket többnyire radikális iszlamista szervezetek ellenőriznek, és ahol súlyos károkat okozott a hétfői földrengés.
Engedélyeztetési problémák adódtak a HTS-sel – mondta a szóvivő, de több részletet nem közölt.
A HTS egyik képviselője az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban a Reuters-nek úgy nyilatkozott, hogy a csoport nem fogja beengedni a kormányzat által ellenőrzött területekről érkező szállítmányokat, a földrengés károsultjai számára észak felől, Törökországból érkeznek majd a segélyek.Törökország megnyitotta az összes utat. Nem fogjuk engedni, hogy a damaszkuszi rezsim előnyt kovácsoljon a helyzetből, és úgy tegyen, mintha segítene – mondta.
A csaknem 12 éve húzódó belső konfliktus Szíriában jócskán megnehezíti a segélymunkások dolgát. Csütörtökön is feltartóztattak egy üzemanyagot és más felszereléseket szállító segélykonvojt, amely a kurd irányítású északkeleti régióból indult a földrengés sújtotta területre.Dan Stoenescu, az Európai Unió szíriai megbízottja arra kérte vasárnap a szíriai kormányt, hogy működjön együtt bizalommal a segélymunkásokkal. Kiemelte, a vádaskodás kifejezetten akadályozza azt, hogy a segélyeket időben el tudják juttatni a leginkább rászorulóknak.

Címlapi képünk illusztráció!

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230212-iszlamistak-miatt-nem-jutnak-el-a-segelyek-a-foldrenges-sujtotta-szir-teruletekre.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …