2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ismét vádemelést javasol a rendőrség a cseh miniszterelnök ellen

Hirdetés

Ismét vádemelést javasol a rendőrség a cseh miniszterelnök ellen

Újra, már harmadszor javasol vádemelést Andrej Babiš kormányfő és egykori tanácsadója, Jana Mayerová ellen a Gólyafészek-ügyben a rendőrség – jelentette a cseh közszolgálati televízió nyomán az MTI.

A prágai nyomozók befejezték az ügyirat felülvizsgálatát, és a kiegészített vizsgálati anyagot hétfőn átadták az ügyészségnek. A javaslat ezzel Jaroslav Saroch, a több mint egy évtizede húzódó korrupciógyanús ügyet felügyelő ügyész asztalára került. Sarochnak most döntenie kell arról, hogy vádat emel-e Babiš ellen.

Martin Erazím, a prágai városi főügyész közölte, hogy Sarochnak egy hónapja van a döntésre. Bár a hatályos szabályok két hónapról szólnak, Erazím a döntési idő lerövidítését azzal indokolta, hogy a Gólyafészek-ügy már túl hosszú ideje húzódik, Saroch jól ismeri, és most csak a rendőrség kiegészítéseit kell újra mérlegelnie.

Hirdetés

A rendőrség a Gólyafészek nevű szabadidőközpont építésének 50 millió koronás (átszámítva mintegy 700 millió forintos) támogatása ügyében az európai uniós pénzek jogosulatlan megszerzésével gyanúsítja a cseh kormányfőt és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/21/csehorszag-andrej-babis-golyafeszek-ugy-rendorseg-vademelesi-javaslat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Igazságügyi biztos: határozottan kell reagálni a lengyel alkotmánybíróság döntésére

Igazságügyi biztos: határozottan kell reagálni a lengyel alkotmánybíróság döntésére

A tagállamok többsége egyetért abban, hogy az Európai Uniónak határozottan kell reagálnia a lengyel alkotmánybíróság …