2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ismét lecsaptak az orosz hackerek a lengyel kormányzatra

Hirdetés

Ismét lecsaptak az orosz hackerek a lengyel kormányzatra

Lengyel kormányzati intézmények ismét az orosz hackerek célpontjává váltak – írja az MTI. Az ellenséges tevékenységet a NASK, a lengyel nemzeti kibervédelmi intézet (CERT Polska), valamint a lengyel nemzetvédelmi minisztérium kibervédelmi csoportja (CSIRT MON) észlelte és írta le.

A jelentés szerint az orosz katonai hírszerzéssel, a GRU-val szoros kapcsolatokat ápoló APT28 azonosítását a műszaki adatok tették lehetővé, valamint azok hasonlósága a már korábban leírt támadásokéhoz.

A múlt héten Berlin azzal vádolta meg az orosz hírszerző szolgálatokat, hogy 2023-ban kibertámadást indítottak a német Szociáldemokrata Párt tagjai ellen. Ezzel egy időben Vít Rakusan cseh belügyminiszter is közölte, hogy nemrégiben több tucatnyi internetes támadás érte a cseh ellátóhálózatokat.

Hirdetés

Szombaton a varsói külügyminisztérium szolidaritását fejezte ki közleményében Németország és Csehország felé az orosz kibertámadások miatt. A dokumentumban már akkor is közölték, hogy Lengyelország szintén az APT28 támadásainak egyik célpontja.

Kedden Jacek Dobrzynski, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szóvivője azt közölte, hogy

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/08/lengyelorszag-oroszorszag-hacker-hackertamadas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs több titok, az MTVA ismertette az EP-választási vita részleteit

Mint arról beszámoltunk, nyilvános vitát szervez a köztévé az EP-listavezetők között. Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd kampányfőnöke kedden délután posztolta …