2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ismét Krisjanis Karins alakít kormányt Lettországban

Hirdetés

Ismét Krisjanis Karins alakít kormányt Lettországban

Egils Levits lett államfő az október eleji parlamenti választások nyomán Krisjanis Karins hivatalban lévő miniszterelnöknek adott újbóli kormányalakítási megbízást kedden.

Az októberi parlamenti választásokat Karins pártja, a jobboldali liberális Új Egység (Jauna Vienotiba) nyerte meg, 26 mandátumot szerezve a 100 tagú parlamentben.

Levits már korábban felhatalmazta Karinst, hogy folytasson puhatolózó megbeszéléseket lehetséges koalíciós partnerekkel. November 3-án megállapodás született a kormányalakításról az Új Egység, a centrista konzervatív Egyesített Lista (AS) és a nemzeti konzervatív Nemzeti Szövetség részvételével. A hárompárti szövetség 54 képviselői hellyel rendelkezik a 100 fős törvényhozásban.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/22/lettorszag-miniszterelnok-kormanyalakitas-megbizas-egils-levits/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három férfi tizenegy napot élt túl egy tankerhajó kormánylapátján

Három férfi tizenegy napot élt túl egy tankerhajó kormánylapátján

A spanyol parti őrség kimentett három férfit, akik egy Nigériából a Kanári-szigetekre érkező tartályhajón, közvetlenül a …